Digidexo.com

AIDS symptomer og behandlinger

AIDS er en livstruende sykdom også kjent som ervervet immunsvikt syndrom. Det er faktisk den siste fasen av en annen tilstand forårsaket av et virus kjent som HIV, eller humant immunsviktvirus. AIDS-symptomer er forårsaket av en person som lider av en svekket immunsystem, som gjør individet mye mer mottakelig for virkningen av bakterier, virus og andre invaderende organismer som kan utfelles sykdom og infeksjon. Den behandling for AIDS fokuserer på å kontrollere symptomer så lenge som mulig, og for å forbedre kvaliteten på en pasients liv ved hjelp av en rekke medikamenter, siden det er for tiden ingen helbredelse for sykdommen.

Opportunistiske infeksjoner

Noen som utvikler AIDS har allerede hatt en lang historie med en skadet immunsystem fra en HIV-infeksjon. Pasienten med AIDS er ekstremt utsatt for det som kalles opportunistiske infeksjoner eller infeksjoner som er i stand til å dra nytte av nedsatt immunforsvar for eksempel visse typer lungebetennelse. De hvite blodcellene i immunsystemet som er ansvarlig for å lede angrepet mot fremmedlegemer i kroppen kalles CD4-lymfocytter. Ett symptom på AIDS som faktisk identifiserer sykdommen er når en person med HIV har et CD4-lymfocytt-telling som er 200 eller lavere, siden normalområdet er hvor som helst mellom 800 og 1200 i en frisk person.

AIDS symptomer

Det finnes en rekke symptomer forbundet med AIDS, med de fleste av dem er koblet til hva infeksjoner har vært i stand til å ta tak i pasienten. Nattesvette er ofte observert i en AIDS lidende og langvarige feber som er høyere enn 100 grader Fahrenheit er ikke uvanlig. Konstant diaré og vekttap er også AIDS symptomer. Hodepine, uklart eller dobbelt syn, og kortpustethet er også. Noen med AIDS kan utvikle en tørr hoste og oppdage at hvite flekker har dannet på tungen eller innsiden av munnen.

NRTI og PI

En måte å behandle AIDS og HIV er med medisiner som kalles antiretrovirale legemidler. Disse stoffene kommer i flere klasser med det første skal utvikles blir nukleosidanaloge revers transkriptasehemmere-NRTI. Retrovir og Epivir er eksempler på denne type av AIDS medikament, som forsøker å holde HIV-viruset fra å reprodusere i systemet. Proteasehemmere, eller Pis, er legemidler utviklet for å stoppe HIV-viruset fra replikere i senere stadium tilfeller. Medisiner som Norvir og Prezista passer denne beskrivelsen. Protease-inhibitorer er ofte brukt i kombinasjon med andre anti-HIV-medikamenter for å være mer effektive.

NNRTI og NtRTIs

Varianter av anti-retrovirale medikamenter inkluderer ikke-nukleosid revers transkriptasehemmere og nukleotid reverstranskriptasehemmere. Går av akronymene av NNRTI og NtRTIs henholdsvis disse medikamentene virker ved å kortslutte HIV-viruset som den forsøker å reprodusere. NNRTI inkludere slike legemidler som Viramune, STOCRIN, og Rescriptor mens Viread er den eneste Food and Drug Administration godkjent NtRTI. Viread har vist at det kan påvirke AIDS samt hepatitt B og synes å fungere hos pasienter som ikke er hjulpet av NNRTIs.

Spesialiserte hemmere

Vitenskapen har sett resistente stammer av AIDS kommer til å realiseres i de siste årene, med mange av de nevnte stoffene ute av stand til å påvirke disse versjonene av sykdommen. Fusion-inhibitorer, nemlig stoffet Fuzeon, har vist seg å være i stand til å undertrykke enkelte av disse stammene. Fusion hemmere skaffe sitt navn fra det faktum at de fungerer ved å ikke tillate membranen av HIV-viruset å smelte eller bli med membraner av friske celler. Integrasehemmere hemmere brukes til behandling av AIDS-pasienter som synes å ha blitt motstandsdyktig mot andre rusmidler. ISENTRESS er det eneste medlemmet av dette stoffet klasse så langt for å få FDA-godkjenning for å behandle AIDS ifølge Mayo Clinic nettsiden. Selzentry er det som er kjent som en kjemokinet co-reseptor hemmer; det er ansatt for å behandle en Maverick form for AIDS heter CCR5-tropisk HIV1.