Digidexo.com

Hva er Beta Glucan?

Beta-glukan er polysakkarider. Betaglukaner er biologiske forsvars modifikatorer (BDM). De aktiverer makrofager immunceller, samt T-celler og B-celler til å styrke immunforsvaret og bekjempe infeksjoner. Kosttilskudd inneholder uløselig betaglukaner.

Fordeler

Beta-glukan er forbundet med en sterkere immunsystem og hurtigere sårheling. Nærmere bestemt, dreper den bakterier som er tilstede i blodet (septisk sjokk) og bidrar til å forhindre infeksjon. Den anti-tumor egenskaper, kan bidra til kreftpasienter. Det kan også lavere kolesterol, lette hjerte-problemer og hjelpe diabetikere administrere deres blodtrykk.

Naturlige kilder

Beta-glukan finnes naturlig i bakegjær og i visse sopp (maitake og shiitake). Det er også i havrefiber og bygg.

Dosering

Mulig dosering av beta-glukan varierer sterkt, fra 40 mg til 3000 mg daglig. Foreslått dosering er avhengig av kroppsvekt.

Alder

Det har vært noen studier på effekt eller sikkerhet av beta-glukan bruk hos barn under 18 år. Bruken for mindreårige er ikke anbefalt.

Advarsel

Når det tas oralt, har beta-glukan en historie med sikkerhet. Imidlertid topisk bruk og injeksjoner er ikke blitt så omfattende studert. Intravenøs bruk kan føre til svimmelhet, kvalme, diaré, forstoppelse, elveblest, hodepine og endringer i blodtrykket. Beta-glukan bruk er heller ikke anbefalt for kvinner som er gravide eller ammer.