Digidexo.com

Testing Signs for HIV

Den misforståelse at det er lett å vite, basert på fysisk utseende eller andre faktorer, hvis noen er HIV-positive, vedvarer dessverre. I virkeligheten er den eneste måten å vite din HIV-status til å bli testet. HIV screening er enkel. Det kan være rimelige eller fri, og det finnes en rekke områder hvor man kan testes.

Akutt HIV-smitte

Mellom to og fire uker etter hiv, noen mennesker utvikler en influensalignende sykdom. Ifølge HIV-symptoms.info, symptomer inkluderer feber, hodepine, smerter, hovne kjertler, tretthet og mage problemer.

Det som er viktig å forstå om dette stadiet av influensalignende sykdom forbundet med akutt HIV-infeksjon er at det er ikke-diagnostisk. Dette betyr at selv om man så en lege om disse symptomene, disse symptomene er seg selv ikke nok til å nå en diagnose av HIV. Dette er grunnen til at det er viktig å bli testet for HIV hvis du tror du kan ha blitt utsatt for.

Eksponering

HIV må krysse kroppens blodbarriere i tilstrekkelig konsentrasjon til å utløse en infeksjon. For ungdom og voksne i den utviklede verden, ubeskyttet seksuell kontakt (vaginal, anal og oral) og deling av sprøyter er midler til eksponering.

Utenfor den utviklede verden, hvor donert blodprodukter og organer ikke kan eller ikke er skjermet for HIV, kan voksne bli utsatt for HIV gjennom væske og organdonasjon. Barn hvor som helst kan bli utsatt for HIV fordi deres mor er HIV-positive (gjennom svangerskap, fødsel og amming).

Hvis du tror du har blitt utsatt for HIV, snakke med en lege eller HIV-testing rådgiver for å fastslå risikoen samt hensiktsmessigheten av testing.

Serokonversjon

De fleste HIV-tester er avhengige av tilstedeværelsen av antistoff mot HIV-viruset til å bestemme nærvær i pasienten. Utvikling av et detekterbart nivå av antistoff mot HIV (eller andre infeksjoner) kalles serokonversjon. Etter å pådra viruset, de fleste seroconvert innen den første måneden. Men dette kan ta mellom tre og seks måneder.

Et antistoff test for HIV utført mindre enn en måned etter eksponering er svært lite sannsynlig å returnere et sant positivt, så er det viktig å være skjermet etter en måneds tid har gått etter at mulig eksponering. En HIV-testing rådgiveren vil kunne hjelpe deg å avgjøre om du bør screenes på nytt hvis du testet negativt basert på datoen for siste mulig eksponering for HIV.

RNA-tester er tilgjengelige som ikke er avhengige av nærværet av antistoffer, men heller screene direkte for tilstedeværelse av viralt genetisk materiale. Disse kan gi et nøyaktig resultat innen to uker etter mulig eksponering. Men disse er mer kostbart og komplisert enn antistofftester og så er mindre allment tilgjengelig.

Regelmessig screening

For mange voksne, inkludert alle som er seksuelt aktive så vel som andre som deltar i risikoatferd for hiv, er det hensiktsmessig å velge regelmessig screening for HIV. Regelmessig screening midler blir testet en gang hvert halvår for HIV.

HIVTest.org (se Ressurser nedenfor) kan hjelpe deg med å finne en testside i ditt område. Dette nettstedet gir også informasjon om hvilke konkrete tester er tilgjengelig på dette nettstedet og hvilke sentre tilbyr gratis testing.