Digidexo.com

Hvordan takle HIV / AIDS

Hvordan takle HIV / AIDS


HIV står for humant immunsviktvirus. Det er viruset som forårsaker ervervet immunsvikt-syndrom eller AIDS. Takket være nye medisiner mennesker med hiv / aids lever lengre og sunnere liv, men å lære å takle en HIV / AIDS diagnose, som å lære å takle noen annen kronisk sykdom, kan være ganske utfordrende. Les videre for å lære å takle HIV / AIDS.

Hvordan takle HIV / AIDS

Før diagnosen

Bekrefte din risikofaktorer. Risikofaktorer inkluderer å ha ubeskyttet kvinne-mann eller mannlig mannlige kjønn, å bli utsatt for voldtekt, deling av sprøyter mens du bruker injeksjon narkotika og tilfeldigvis stikker deg med en nål og samtidig gi helsehjelp.

•  Få testet. Mens hjemme testene er tilgjengelige, de fleste fagfolk er enige om at det er bedre å gå til et legekontor eller klinikk hvor du kan motta ansikt-til-ansikt rådgivning og komfort.

Ta med en venn eller et familiemedlem med deg for å høre testresultatene. Hvis du har testet HIV positiv, har du sannsynligvis ikke vil høre noe helsepersonell sier utover de skremmende ord. En kjær kan stille spørsmål på vegne av deg og skrive ned informasjon om oppfølging.

Etter Diagnose

Husk at HIV / AIDS er ikke dødsdommen det en gang var i fortiden. Gjennombrudd behandlinger har gjort det mulig å leve et normalt, eller i nærheten av normal, levetid i relativt god helse. Minn deg selv om at HIV er blitt en kronisk tilstand snarere enn en terminal ett.

Følg opp umiddelbart med en helsepersonell. Han eller hun kan bestemme din nåværende helsetilstand og du starter på et behandlingsregime.

Få støtte fra en HIV / AIDS serviceorganisasjon. Serviceorganisasjoner vanligvis tilbyr støttegrupper, saksbehandling, begrenset økonomisk bistand, utdanning og henvisninger til andre nyttige ressurser samfunnet. Avverge lister dusinvis av slike organisasjoner fra staten. Se Resources nedenfor for en link.

Overvåk humør. Det er lett å skli inn i en depresjon etter å ha blitt diagnostisert med en kronisk sykdom. Vanlige depresjon symptomer vanligvis vare i flere uker, og inkluderer trist eller irritabelt humør, gråt mer enn vanlig, ikke å kunne delta i aktiviteter som du brukte å elske, manglende interesse for sex, endringer i sove og spise mønstre og tilbakevendende tanker om å dø eller drepe selv. Hvis du opplever symptomer på depresjon, spør legen din om en henvisning til en psykiater eller rådgiveren.

Combat skyld. Mange bruker en diagnose av HIV / AIDS som en unnskyldning for å slå seg opp. Det er viktig å huske på at "hvis bare" vil bare legge til din smerte. Hvis du har gjort en feil, tilgi deg selv og gå videre.

Ta vare på kroppen din. Nå som du lider av en kronisk tilstand, er det spesielt viktig å spise riktig mat, få nok søvn, unngå stress og ta medisiner som foreskrevet.

Finn måter å frigjøre sorg og sinne. Noen snakker til venner, andre tidsskrift eller maling, og atter andre gjøre det bedre med en fysisk utgivelse som kjører, løfte vekter eller pummeling en boksesekk.

Hint

  • Før du la noen hånden du en skyldfølelse tur om hvordan du smittet med hiv / aids, er det viktig å huske at nesten alle sykdommer har en livsstil komponent. Personer med lungekreft er ofte røykere, personer med type II diabetes er ofte overvektige og personer med melanom ofte sol-tanners. Hvis de fortjener hjelp og medfølelse, så gjør du.
  • Hvis du begynner å få alvorlige, konsekvente tanker om å drepe deg selv, eller hvis du finner deg selv å lage en plan, gå til legen eller legevakten umiddelbart. De kan bidra til å sette deg opp med passende psykiske ressurser. Husk at HIV er ikke en dødsdom, og du fortsatt har mye å leve for.