Digidexo.com

Mjødurt bivirkninger

Mjødurt, eller Filipendula ulmaria, er en flerårig urt hører hjemme i Europa. Denne planten vokser opp til fem meter høye med langstrakte stengler og hvite blomster som avgir en søt mandellignende duft. Urtemedisin forberedelsene bruke mjødurt blomster. Mjødurt er brukt som et middel for forkjølelse, influensa, slitasjegikt, leddgikt, fordøyelseskanal opprørt, magesår, dyspepsi og hyperacidity. Selv mjødurt regnes som en trygg urt, bruker den med en viss forsiktighet. Alltid informere legen din om hva urte kosttilskudd og behandlinger som du tar. Dette forhindrer eventuelle komplikasjoner når du går inn for kirurgi eller et kontor prosedyre.

Egenskaper

Meadow har et høyt nivå av flavonoider. Det er også svært høy i salisylater inkludert salicin, salicylaldehyd og metylsalisylat. Disse stoffene er nært knyttet til aspirin. Mjødurt har en anti-inflammatorisk effekt. Den har også evnen til å redusere smerte og lavere feber under sykdom.

Aspirin Warning

Personer som er sensitiv eller allergisk mot acetylsalisylsyre bør unngå å bruke mjødurt. Mjødurt ligner aspirin grunn av det høye salicylate innhold. Andre personer som bør unngå mjødurt er mennesker med astma, gikt, diabetes, hemofili, aktivt magesår, hypoprotrombinemi, nyresykdom og leversykdom. Barn bør ikke gis mjødurt siden det vil øke risikoen for å utvikle Reyes syndrom.

Legemiddelinteraksjoner

Mjødurt kan samhandle med visse legemidler. Ikke ta mjødurt med blodfortynnende medisiner og antikoagulerende medisiner som aspirin. Mjødurt kan forsterke fordelene og bivirkninger av disse legemidlene. Vismutsubsalicylat og tiklopidin inneholde salicylatforbindelser og bør ikke tas sammen med mjødurt.

Blødning

Meadow brukes til å behandle artritt og kreft. Det forhindrer blodpropp. Det lindrer også trykk og betennelse på leddene. Dette øker risikoen for blødning. Mjødurt naturlig tynner ut blodet og gjør det vanskeligere for kroppen å stoppe blødning. Andre urter som øker risikoen for blødning er ginkgo, hvitløk, ingefær, ginseng, willow bark, dong guai, gurkemeie, blåbær og feverfew.

Warfarin Interactions

Warfarin forstyrrer kroppens evne til å bruke vitamin K. Tar mjødurt med warfarin forsterker denne medisinen antikoagulerende effekt. Dette utgjør en helsefare for blødning. Andre urter som negativt samhandle med warfarin er kvann, arnika, bromelain, kamille, djevelens klo, bukkehornkløver, feverfew, hvitløk, ingefær, ginseng, grønn te, lakris, pasjonsblomst, rødkløver, gurkemeie og willow bark.