Digidexo.com

Hva er Iontoforese Bilateral?

Hva er Iontoforese Bilateral?


De ulike metoder for å levere medisiner og andre stoffer til et bestemt sted i kroppen er teknisk referert til som administrasjonsveier. Vanlige ruter inkluderer oral administrasjon, injeksjon og lokal applikasjon direkte til hudens overflate. Transdermal iontoforese er en alternativ rute medikament som bruker elektrisk strøm til å overføre medikamenter gjennom intakt hud. Når arbeidet er utført på begge sider av kroppen, er den prosedyre som kalles bilateral iontoforese.

Prinsipp

Huden er selektivt permeabel. Den tillater små mengder av uionisert stoffer, de som mangler en positiv eller negativ elektrisk ladning, å passere gjennom, men motstår passering av ladede eller ioniserte substanser. Iontoforese benytter en liten elektrisk strøm for å bevege ladede medikamentpartikler på tvers av det ytterste lag av huden, kalt stratum corneum. Prosessen er basert på prinsippet om at motsatte ladninger tiltrekker og like ladninger frastøter. Elektroder som ligner de som brukes for elektrokardiogram, levere strøm. Den ioniserte legemiddel er plassert under en elektrode av samme charge. En annen elektrode, i motsatt ladning til stoffet, er plassert på et annet sted på kroppens overflate. Når strømmen tilføres, blir medikamentet frastøtt av lignende elektrode og tiltrukket til den motsatte elektrode, for derved i betydelig grad å øke dens penetrering gjennom huden.

Bruksområder

Iontoforetisk behandling har typisk to krav: medikamentet som blir administrert, må bli belastet, og den lidelse som behandles må være i nærheten av kroppens overflate. Den har en rekke programmer for behandling av lidelser i hud, muskler og ledd. Iontoforese blir ofte brukt til å administrere anestesi for en mindre operasjon, og leverer legemidler som reduserer betennelse i ledd og bløtvev. Spesifikke forhold som prosedyren kan brukes bilateralt omfatte overdreven svetting i armhulene, hender eller føtter, en tilstand som kalles primær hyperhidrose; temperomandibular lidelser, vanligvis kjent som TMJ; og revmatoid artritt. Narkotika vanlig administreres inkluderer kortison og lidokain. Vann eller legemidler som kalles antikolinergika, brukes til behandling av hyperhidrose. Iontoforese av et stoff som heter pilokarpin brukes til å diagnostisere cystisk fibrose. Ifølge aetna, det er den eneste praktiske og pålitelige laboratorietest for å bekrefte diagnose av sykdommen.

Fordeler

Iontoforese er en smertefri og ikke-invasiv rute for legemiddeladministrasjon. Det eliminerer de gastrointestinale bivirkninger som ofte er forbundet med oral legemiddeladministrering, og reduserer risikoen for infeksjon og inflammasjon forbundet med injeksjoner eller infusjoner. Det gir kontrollerte stoffet levering priser og bedrer pasientens etterlevelse fordi det er praktisk, effektiv og reduserer den totale legemiddeldose og doseringsfrekvens.

Ulemper

Selv om store bivirkninger av iontoforese er sjeldne, kan det brenne huden hvis det utføres riktig. Vanlige mindre reaksjoner forbundet med prosedyren omfatter rødhet, kløe og generell irritasjon av iontophorectic hudoverflaten. Noen legemidler kan øke hudens pigmentering ved administrasjonsstedet. Bivirkning risikoen øker med økt behandlingsvarighet og / eller økt strøm. Prosedyren bør ikke utføres på personer som har elektrisk sensitive implanterte medisinske enheter, for eksempel pacemakere, eller de med skadet eller ødelagt hud overflater.