Digidexo.com

Slik fjerner fotvorter

Fotvorter, også kjent som plantar vorter eller Verruca plantaris, er noncancerous, smittsomme vekster som vanligvis oppdaget vokser enkeltvis eller i klynger på den eneste eller undersiden av foten. Fotvorter kan forårsake smerter mens du går og bruker føttene, og generelt er forårsaket av humant papillomavirus, eller HPV. Det er fire hovedmetoder for å bli kvitt fotvorter. Denne guiden vil diskutere hver av dem.

Bruksanvisning

•  Utnytte aktuelle medisiner. Medisiner som salisylsyre er foreskrevet av Fotpleie og blir ofte brukt til å behandle fotvorter. Multiple salisylsyre behandlinger er nødvendig for å fjerne de på riktig fot vorter og ødelegge de infiserte vevet på foten. Denne type syre hjelpemidler også i produksjon av sunt vev. Mange over disk medisiner er på markedet som også behandle fotvorter. Imidlertid bør disse medikamentene bare brukes etter diskutere dem med legen din, som de kan føre til ytterligere skade huden.

gjennomgå laser behandlinger. Laser behandling for vorter er svært lik laserbehandling brukes på andre hud vekster som for eksempel føflekker. Karbondioksid cautery administreres av en podiatrist, og prosedyren kan produsere minimal arrdannelse.

Fjern fotvorter via frysing behandlinger som kryoterapi. Kryoterapi er en svært populær metode som brukes til å behandle fotvorter. Vorter blir introdusert til et ekstremt kaldt miljø og ødelagt, forårsaker vorter å falle av i løpet av noen dager. Denne type behandling er nyttig fordi den påvirker HPV-virus ansvarlige for vortene. Imidlertid er mange ganger kryoterapi ineffektiv fordi behandlingen ikke fullstendig ødelegge viruset, som kan regenerere og produsere flere vorter.

Ha vorter kirurgisk fjernet. Også kjent som debridement, er denne typen behandling sett på som en siste utvei metode som brukes på fotvorter. Selv debridement kan ødelegge HPV-viruset er ansvarlig for produksjonen av vorter, kan det også føre til fysiske arr på foten. Debridement er ofte kombinert med syre for å fjerne vorter.