Digidexo.com

Hva er de langsiktige virkningene av epilepsi?

Epilepsi er en tilstand som oppstår når kjemiske signaler i hjernen kan forårsake anfall. Ifølge Mayo Clinic, er epilepsi diagnostisert når det er tilbakevendende anfall. Epilepsi er forårsaket av en rekke faktorer, og kan føre til mange komplikasjoner hvis den forblir ubehandlet. Det er viktig å få riktig behandling for å unngå den negative effekten at epilepsi kan ha på livet ditt.

Symptomer

Noen av symptomene på epilepsi som forvirring, ukontrollerbare rykninger i beina og tap av bevissthet. Ifølge fagfolk fra Mayo Clinic, disse symptomene er spesielt farlig hvis de vare i mer enn fem minutter, da det kan føre til hjerneskade.

Årsaker

Faktorer som genetikk, kan traume mot hodet, slag, demens, prenatal skader og lidelser som autisme og Down syndrom alle spille en rolle i epilepsi. Mange miljøfaktorer kan spille en rolle i de kjemiske signalene i hjernen som forårsaker denne lidelsen. Ytterligere risikofaktorer kan inkludere hjerneinfeksjoner, vaskulære sykdommer og beslag i barndommen på grunn av høy feber.

Effekter

Epilepsi kan ha stor negativ innvirkning på livet ditt, spesielt hvis den forblir ubehandlet. Beslag er uforutsigbare og kan skje når du kjører, svømming eller bare gå. Dette utgjør en risiko for å falle, bilulykker og andre alvorlige ulykker. The Mayo Clinic sier at anfall kan også føre til graviditet komplikasjoner og fødselsskader til det ufødte barnet. Det er viktig å snakke med legen din før du planlegger å bli gravid hvis du har epilepsi.

Komplikasjoner

Selv om det er bare noen få langsiktige effekter av epilepsi, de som finnes er alvorlig. Langvarig anfall kan føre til hjerneskade, status epilepticus og plutselig uforklarlig død. Status epilepticus oppstår under langvarig anfall og forårsaker de som har dem permanent hjerneskade og død. Plutselig uforklarlig død ved epilepsi, selv om sjeldne, er mulig i ubehandlet eller underbehandlet epilepsi. Ifølge Mayo Clinic, dette bare forekommer i færre enn 1000 personer som har tilstanden.

Behandling

Mange medisiner behandlinger er tilgjengelige for epilepsi. Disse medikamentene kan bidra til å redusere anfallsfrekvens, samt hvor intens anfallene er. Selv om de har visse bivirkninger slik som utslett, tap av koordinasjon, tretthet, svimmelhet og tap av beintetthet, de har også mange fordeler. Epilepsi medisiner redusere sjansen for langsiktige komplikasjoner forårsaket av tilstanden, samt bidra til å redusere sjansen for å ha et anfall. Medisiner kan justeres til ditt behov.