Digidexo.com

Årsakene til Helicobacter pylori

Helicobacter pylori-infeksjon, oftest betegnet som H. pylori-infeksjon, omfatter en type bakterie som bygger seg i magen, så vel som i tynntarmen. Ifølge Mayo Clinic, er det anslått at H. pylori er tilstede i halvparten av befolkningen. Dette er fordi H. pylori kan lett spres mellom individer og forurensede gjenstander.

Årsaker

En måte der du kan være infisert med H. pylori er gjennom direkte kontakt med infisert spytt eller avføring. Ubehandlet vann som inneholder H. pylori kan også forårsake infeksjon. Når en H. pylori bakterien kommer inn i munnen din, vil det passere inn i magen og oppholde seg der.

Potensielle risikoer

Barn er på et mye høyere risiko for å bli utsatt for H. pylori enn voksne. Du er også i mer en risiko hvis du bor i samme bolig som en person som har Helicobacter pylori-infeksjon. Fylte boliger kan også øke en persons risiko. Mennesker i utviklingsland er oftere utsatt for H. pylori grunn til overfylte forhold samt en mangel på rent vann eller mangel på en pålitelig varmtvannsforsyning for rengjøring.

Symptomer og Testing

I noen tilfeller kan en person som har blitt infisert med H. pylori ikke har noen tegn eller symptomer. Hos andre pasienter kan H. pylori føre til magesyke som forårsaker diaré, oppkast, raping, oppblåst følelse og plutselig vekttap. Hvis du har noen av disse symptomene, gjøre en avtale med legen din. Han kan gi deg en krakk, blod eller pusteprøve for å sjekke for tilstedeværelsen av H. pylori bakterier.

Betraktninger

H. pylori-infeksjon kan føre til komplikasjoner, for eksempel utvikling av magesår. Magesår er sår som vises på slimhinnen i magesekken; symptomer inkluderer murrende smerte i magen, dårlig matlyst og vekttap.

Advarsel

Selv om du vet årsakene til H. pylori-infeksjon, betyr det ikke nødvendigvis at du kan hindre overføring. Men du kan øve god hygiene, for eksempel håndvask og styring klar av ubehandlet drikkevann, for å redusere risikoen. Tidlig forskning har blitt gjort på potensielle vaksiner som en måte å hindre at H. pylori-infeksjon.