Digidexo.com

Tegn og symptomer på kramper under graviditet

Tegn og symptomer på kramper under graviditet


Graviditet kommer med så mange nye kroppslige opplevelser, noen ganger er det utfordrende for en kvinne å skjelne forskjellen mellom normale smerter, smerter og kramper, og noe mer alvorlig. Kjenne de ulike tegn og symptomer på vanlig kramper under svangerskapet kan bidra til skille en normal muskelkrampe fra en mer alvorlig tilstand som trenger umiddelbar oppmerksomhet.

Benign Kramper

Det er ikke uvanlig at gravide kvinner å oppleve kramper i beina og føttene, spesielt i løpet av tredje trimester. Symptomer på disse typer kramper inkluderer plutselige, skarpe smerter eller spasmer som taper seg i en bred verke i enten kalv eller buen på foten. Disse kramper ofte skjer på slutten av dagen eller i ro, og kan bli løst ved å gå rundt å strekke ut muskelen, som strekker beinet gjennom hælen til å forlenge kalv, eller forsiktig masserer buen på foten. Noen kvinner opplever også ufarlige kramper i nedre bekken-området eller nedre del av ryggen, under eller etter å ha opplevd en orgasme. Disse kramper er preget av en kjedelig, bred verke i hele bekkenregionen --- mye som milde menstruasjonssmerter. De er ikke nødvendigvis ledsaget av en skarp smerte selv en orgasme kan føre til at livmoren til å trekke seg sammen, noe som kan være mer ubehagelig enn farlig.

Årsaker til Godartede Cramps

Det er antatt at ben- og fot kramper kan være forårsaket av vektøkning og trykket mot bekkensirkulasjonssystemet som strømmer inn i bena. Redusert sirkulasjon forverres hvis kroppen er ofte i en sittende stilling. Regelmessig mosjon, spesielt turgåing, bør bidra til å lindre problemet. Ifølge boken "Conception, svangerskap og fødsel," disse kramper kan være forårsaket av lave nivåer av kalsium i blodet eller en natriummangel. Runde ligament smerter er en annen godartet kramper følelse som er faktisk ikke en krampe i det hele tatt. Senene rundt livmoren støtte og strekke med livmor som det vokser. Siden leddbånd er i stand til kontrahering og avslappende, akkurat som musklene, noen ganger en kvinne opplever noen sekunder av smerte, som hun kan feil for en kort, skyting krampe. Disse smertene har en tendens til å skje oftere når en kvinne endrer kroppsstillinger og leddbånd reagerer å støtte livmoren.

Magekramper

Selv runde ligament smerter er ufarlig, hvis det varer lenger enn noen få minutter, bør en gravid kvinne kontakte legen sin. Mild ubehag i magen og tilfeldig, forbigående smerter kanskje ikke betegne et problem, men annet magekrampe --- spesielt når ledsaget av videre symptomer --- kan bety et medisinsk nødstilfelle. Pågående magesmerter ledsaget av en hard eller kontrahert livmor er grunn til umiddelbar bekymring og en tur til legen eller sykehuset. Ektopisk svangerskap er preget av lavere magekramper som kan være bare på én side. Noen ganger vaginal blødning er til stede, men noen ganger er det ikke --- imidlertid farlig indre blødninger kan oppstå. Øvre magekramper og smerter (på høyre side, under brystkassen) kan være et tegn på svangerskapsforgiftning. Ledsagende symptomer er hodepine, kortpustethet og hyppig vannlating. Hver gang en gravid kvinne opplever magesmerter eller pågående kjedelig, verkende kramper --- med eller uten andre symptomer, særlig blødning --- hun skulle ringe legen henne umiddelbart.