Digidexo.com

Forskjellene mellom Raw & White Sugar

Forskjellene mellom Raw & White Sugar


Brunt brød og brun ris er vanligvis kjent for å være sunnere enn sine hvite alternativer. Når det gjelder sukker, mange mener også at rå sukker, eller til og med brunt sukker, er det bedre alternativ. Alt sukkeret, også kjent som sukrose, er et karbohydrat som resulterer fra fotosyntesen. Derfor sukker finnes naturlig i alle slags frukt og grønnsaker. Sukkeret brukes til kommersielle kilder kommer fra sukkerrør og sukkerroer planter. Dette er på grunn av de svært konsentrerte nivåer av sukker som finnes i disse anleggene. Det er viktig å forstå forskjellene mellom rå, brun og hvit sukker ved å forstå hvordan de er behandlet.

Raw Sugar

Det er ansett som rå sukker er den grove granulert substans som resulterer fra fordampningen av sukkerrør juice. Produktet er brun i fargen, det er derfor det er ofte forveksles med brunt sukker, og vanligvis ligner grov store saltkrystaller. Rå sukker er ca 98 prosent sukrose, og inneholder mange urenheter som gir den en særegen smak. Det amerikanske Food and Drug Administration anser rå sukker for å være upassende for konsum, og krever ytterligere raffinement, skaper det som kalles hvit eller raffinert sukker. Selv om det er noen sukkertyper som markedsføres som "rå", den korrekte betegnelsen på disse ville være turbinado. Slike sukker er funnet på mange helsekost og spesialforretninger, og har rett og slett blitt renset for urenheter ved å vaske av overflate melasse. Turbinado sukker er brun i fargen, men er faktisk mer lik raffinert sukker enn rå sukker.

Raffinering sukker til hvitt sukker

Sukker er raffinert gjennom en mange-trinns prosess. Først stokk stengel eller rødbeter er adskilt fra resten av anlegget. Med sukkerrør saften trekkes ut og kokt inntil den når en sirup-lignende konsistens, og tillates å tykne og krystallisere. Krystallene blir deretter sentrifugert i en sentrifuge for å gi det som er kjent som rå sukker. På dette punktet, er sukkeret vasket, filtrert for å fjerne urenheter og farge, krystallisert igjen og pakket. Sukkerroer produksjon følger den samme prosessen bortsett fra at det første trinnet er å suge rødbetene i varmt vann for å fjerne sukker. Denne fremgangsmåten produserer hva som er kjent som hvitt sukker, som typisk har en finere krystall tekstur og er fri for enhver farge.

Brown Sugar

Når man snakker om rå versus hvitt sukker, er det viktig å klarlegge definisjonen av brunt sukker. Brunt sukker er faktisk behandlet og raffinert sukker med tillegg av melasse sirup og andre naturlige smaker. Blandingen blir deretter sentrifugert i en sentrifuge før det danner krystaller. Hvor lys eller mørk en farge av brunt sukker er bare avhengig av mengden av melasse tilsettes under prosessen.