Digidexo.com

Naturlig mat for Munntørrhet

Naturlig mat for Munntørrhet


Alle erfaringer munntørrhet fra tid til annen, ofte forårsaket av dehydratisering, eller når kroppen ikke produserer nok spytt. Selv om det kan virke som en liten irritasjon, kan en kronisk tørr munn føre til tannråte, fordi spytt hjelper å vaske bort overflødig plakk og bakterier. Heldigvis er munntørrhet lett å kurere naturlig ved å justere drikker du drikke og maten du spiser.

Vann og te

En av de enkleste naturlige feilrettinger for tørr munn er å drikke rikelig med vann hver dag. Å drikke vann regelmessig gjennom hele dagen vil rehydrere munnen. Unngå høyt koffeinholdige drikker fordi koffein kan dehydrerende. Du ønsker kanskje å erstatte drikker som kaffe med urtete som kamille eller ingefær te å lindre tørr munn.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker som er høy i vanninnhold, for eksempel appelsiner, epler og selleri, vil bidra til å holde deg hydrert. Selleristilker er spesielt nyttig å avhjelpe en tørr munn fordi selleri stimulerer spytt kjertlene. Noe frukt eller grønnsaker som er høy i fiber vil også øke spyttproduksjon og holde munnen riktig hydrert.

Naturlig munnvann

En naturlig munnvann vil ikke bare bidra til å lindre tørr munn, det vil også bekjempe tannråte og dårlig ånde som kan følge en tørr munn.

For å gjøre en beroligende naturlig munnvann, bland fennikelfrø, anisfrø, rosmarin og mynte sprigs og suge i vann over natten. I morgen, sil vannet og bruke urte-tilført vann som munnvann. Fennikel vil stimulere spyttkjertlene, rosmarin vil bekjempe bakterier, vil mynte kjøle og oppdatere munnen og anisfrø vil blidgjøre pusten.