Digidexo.com

Informasjon om Maca

Maca rot, en grønnsak fra Peru, kan inneholde mange verdifulle helsemessige egenskaper. Denne peruanske rot har blitt brukt i århundrer, og har vært spioneringen som en naturlig energiforsterker.

Historie

Maca er antatt å ha vært fullt domestisert 1200-100 f.Kr. Det fortsatte å bli dyrket for sine afrodisiakum egenskaper i århundrer senere av Yuro stamme gjennom Adean høylandet. Inca senere erobret denne stammen og maca ble gitt til sine soldater for å øke energi og utholdenhet. Den hele roten ble brukt som en seksuell enhancer, naturlige helse eliksir, og også i en rekke tradisjonelle inka oppskrifter.

Fordeler

Dobbeltblinde studier har vist Maca fordeler for å øke seksuell utholdenhet hos menn som lider av erektil dysfunksjon. The Journal of Internal Medicine har spioner maca som en terapeutisk urt på grunn av sin evne til å regulere hormoner og dens antidepressive kvaliteter. Naturopathic lege Tori Hudson sier maca kan også brukes til å bidra til å redusere hetetokter hos kvinner går gjennom overgangsalder.

Betraktninger

WebMD antyder at kvinner som er gravide eller ammer ikke ta maca. Maca er godt tolerert av de fleste, og ingen kjent toksikologi informasjon er tilgjengelig. Det er foreslått at opptil tre gram daglig bør være begrenset inntaket til mer forskning er gjennomført.