Digidexo.com

Næringsinnhold for One Walnut Half

Næringsinnhold for One Walnut Half


En hjerte sunn mat valg, valnøtter er også en rik kilde av hjerne-bygnings omega-3-fettsyrer som for eksempel alfa-linolensyre, som har vist seg å redusere bentap. De helsemessige fordeler av valnøtter stopper ikke der. De har vist seg å være en kilde til bio-tilgjengelig melatonin, fremme en god natts søvn, og de inneholder en rekke antioxidents, inkludert ellaginsyre, som kan bidra til å forhindre kreft.

Kalorier og fett

Den ene halvdelen av en valnøtt inneholder 14 kalorier og 1,3 gram fett. Åtti-tre prosent av kaloriene i valnøtter komme fra fett.

Kostfiber

Den ene halvdelen av en valnøtt har bare 0,14 gram kostfiber.

Protein

Det er bare 0,29 gram protein i en halvdel av en valnøtt, men ved den anbefalte servering størrelse på 1 gram. av nøtter, øker dette tallet til 4 gram.

Vitaminer og mineraler

Valnøtter inneholde noe kalsium og jern, selv med en så liten porsjon størrelse, de utgjør mindre enn en prosent av den anbefalte daglige mengde. De er en meget god kilde for både kobber og mangan, som er nødvendige co-faktorer for flere enzymer med antioxident egenskaper.

Omega fettsyrer

Valnøtter er en rik kilde til alfa-linolensyre, en omega-3 fett. En studie av det spanske helsedepartementet viste at inntak av valnøtter kan bidra til å forbedre funksjonen av arteriene etter et måltid med mye fett.