Digidexo.com

Hjem rettsmidler for å kurere genital warts

Genital warts er forårsaket av HPV (humant papillomavirus) og er ofte blomkål-formet. HPV-viruset overføres via hudkontakt under vaginal og anal sex. Det finnes ingen kur for HPV, men det er nå en vaksine anbefales for jenter 11 og 12 år gamle.

Nesten en tredjedel av genital warts gå bort på egenhånd. Før du bruker noen hjemme rette, må du snakke med legen din, som noen hjemme behandlinger inneholder ingredienser som kan irritere følsom hud av genital regionen.

Sitz Bath

En sitz bad er et bad spesielt designet for å fordype bekkenet i vann, og er vanligvis laget for å passe på toppen av et toalett eller stol. Fyll badekaret med varmt vann og sitte i den i 10 til 15 minutter per dag. Dette vil gi lindrende lettelse til området. Sørg for å rengjøre badekaret grundig etter hver bruk.

Tea Tree Oil

Tea tree olje er en utvinning fra en innfødt australsk fabrikk som lenge har vært brukt av Aboriginees i Australia for å behandle hudsykdommer på grunn av sin antiseptisk og soppdrepende egenskaper. Å behandle en genital vorte med tea tree olje, bruke noen dråper tea tree olje før du går i dvale og dekke området med kompress til morgen. Du kan også lage en løsning som er 50/50 tea tree olje og vann, suge en gasbind bandasje i det, klem ut overflødig fuktighet, deretter bruker gasbind bandasje til det berørte området over natten.

Vitamin E olje og hvitløk

Vitamin E olje kan gi lindrende lettelse for genital warts. Påfør noen dråper direkte på vorte. Sett rå hvitløk på toppen og forsegle med en bandasje. Gjenta og bytt om nødvendig for omtrent en uke. Vær forsiktig når du fjerner bandasjen som du ikke ønsker å rive vorte eller hud.

Diett

Spise en diett rik på spill-karoten og folat kan bidra til å forhindre og behandle kjønnsvorter. Mat høy i beta-karoten og folat inkluderer mørke bladgrønnsaker, samt squash, mango og tomater. En god tommelfingerregel er at hvis frukt eller grønnsak er rød, gul eller oransje, er det en god kilde til beta-karoten og folat.

Viktige merknader

På grunn av sensitiviteten av underlivet, er det viktig å konsultere legen din når du får en genital vorte. Hvis noen av hjemmebehandling forårsaker irritasjon eller ubehag, søke råd fra en lege før du fortsetter.

Husk også at selv om det vorte kan forsvinne, ikke den underliggende viruset som forårsaker genital warts ikke gå bort, og vorter kan dukke opp igjen.