Digidexo.com

Hvordan Laser Surgery Works for nyrestein

Når er Laser Surgery nødvendig?

Laser kirurgi er oftest foreskrevet for svært små nyrestein i snitt 5 mm i diameter eller mindre. Selv ganske små, kan disse nyrestein fortsatt bli fanget i ureter på vei til blæren. Fordi de blokkere ureter, kan dette hindre urinering. Vanligvis er et kurs av overdreven væske forbruk og smertestillende midler foreskrevet, men hvis dette ikke får nyrestein løsner, laser kirurgi, spesielt laser lithotripsy, er neste trinn.

Hvordan Laser Surgery for nyrestein Works

Først er generell anestesi administreres og pasienten er avlivet. En liten, kamera er satt opp lengden av urinrøret, gjennom urinblæren og til ureter. Kameraet, kalt en uteroscope, brukes til å lokalisere nyrestein. En liten laser, så tynne som en fiberoptisk kabel, er satt sammen den uteroscope. Laseren branner i en kontinuerlig strøm, som spilles over overflaten av nyrestein, bryte den opp i mindre fragmenter. Den uteroscope er inntrukket, og fragmentene kan passere når pasienten ved urinerer.

Farene ved Laser Litotripsi

Prosedyren kan indusere store blødninger i ureter og blære. Dette er normalt ikke farlig, unntatt i de pasienter som har problemer med å få blodet til å levre seg. Også, selv om slike prosedyrer utføres under sterile forhold, urinveisinfeksjoner kan fortsatt resultere fra laser lithotripsy. Dette kan føre til arrdannelse langs de indre vegger av ureter. Dette kan føre til vanskeligheter med vannlating, noe som kan kreve andre kirurgiske prosedyrer for å korrigere.