Digidexo.com

Sandbox Sand Safety Issues

Sandbox Sand Safety Issues


Tots spille salig i en sandkasse er en kjent barndom bilde. Barn fortsatt elsker sandkasser, men mange foreldre har blitt bekymret for kvaliteten på sanden. De bekymre seg for å utsette sine barn til en helserisiko, spesielt krystallinsk silika. Dette gjelder spesielt i California, fordi Proposition 65 krever at kreftfremkallende i produkter for salg merkes.

Typer av fare

Mange typer av sand inneholder krystallinsk silisiumdioksyd, en av de mest tallrike mineraler på jorden. Deaktivering, er irreversibel og noen ganger dødelig sykdom av silikose kontrakt når støv og fine partikler av krystallinsk silika er pustet inn i lungene, der de er fanget i vevet og holde i mange år. Silika er ikke i seg selv er farlig, men California krever et varselmerke, fordi det har vist seg å være kreftfremkallende under visse betingelser. Det faktum at mange leke sanden tilgjengelig for salg i dag ikke er naturlig sand, men er avledet fra brytes kvartsbergarter er en av de viktigste foreldre bekymringer. En annen type av fare kan gjøre det sand usunn, og det er forurensning av sanden ved dyr som katter eller parasittære sykdommer hos insekter og edderkopper.

Andre Meninger

Noen mødre som forskere tror bekymring krystallinsk silika er overdrevet. En forsker mor sier at det er de små partikler inhalert i løpet av en periode på mange år som er problemet. Hun mener at andelen av inhalerbare partikler i noen pose med sand er usannsynlig å være grunn til bekymring. En annen mor som er en organisk kjemiker antydet at en forelder bekymret silikastøv bør sette sanden i et grunt badekar og dekke den med vann. Den fine silt og støv vil flyte til toppen og kan helles av før sanden er tørket og satt i en sandkasse (se Referanse 2).

Barnets Play

Små barn er lavere i bakken og nærmere til sanden, og sanden er nærmere til ansiktet. Lungene er fortsatt utvikling. Riktig bruk og vedlikehold av et velkonstruert sandkasse er viktig. Det bør ha en tettsittende lokk som holdes lukket når den ikke er i bruk. Det bør ha en god drenering system slik at sanden ikke blir veldig våt og bli en yngleplass for skadelige organismer eller mygg. En voksen bør inspisere sanden ved raking det før små barn inn, og en voksen skal være til stede under spilletid.

Anbefalinger

Barnas helse Miljø Coalition (CHEC), en organisasjon basert i California, har utstedt noen tips om sandkasse spill (se referanse 1). Se etter elva eller stranden sand, vanligvis funnet på liggende og hagearbeid butikker. Finkornet sand kan selges som # 30 strø sand, men CHEC liker ikke noen fin sand som kan gi seg lett ingestøvpartikler. Noen foreldre bruke grovere sand som ikke har mye støv eller bruke et annet fyllstoff, f.eks ert grus. Vær forberedt: Det er heller ikke så mye moro for barna. Uansett sand er brukt, det bør skiftes minst en gang i løpet av stykket sesongen. Noen selskaper har spesialisert seg trygge sandkasse sand garantert å lindre foreldrenes angst (se referanser 3 og 4).