Digidexo.com

Lav Kalium Treatment

En lavkaliumdiett kan være anbefalt av legen i tillegg til medisinsk terapi for å behandle forstyrrelser relatert til nyrene eller i forbindelse med visse medisiner. Målet med en lav kalium diett er å unngå å sette ekstra arbeid på nyrene eller unngå narkotika næringsstoffer interaksjoner og samtidig opprettholde en ernæringsmessig balansert kosthold. Å vite hvilken mat og drikke for å eliminere fordi de er høy i kalium versus de som er oppmuntret og er lav i kalium vil hjelpe enkeltpersoner forbedre helse og fremme gjenvinning når det er mulig.

Kjøtt og meieri

Melk, soya melk, peanøttsmør, nøtter, frø, ost, tørkede bønner og erter er høy i kalium. Dette betyr at mat laget med en Creme eller ostesaus bør unngås sammen med iskrem, pudding og yoghurt. Enkeltpersoner kan nyte ½ kopp melk daglig med sin frokostblanding eller en oz. av ost. Kjøtt generelt er en rik kilde for kalium og må begrenses til 5 oz. daglig. Legg merke til at 3 oz. kjøtt er lik i størrelse til en kortstokk.

Frukt

Tørket frukt, appelsin, banan, honningmelon, honningdugg, aprikos, mango, papaya og sviske juice er svært høy i kalium og bør unngås. Frukt er generelt en høy kilde til kalium så selv gode valg bør begrenses til to, ½ kopp porsjoner daglig og juice til en, ½ kopp servering daglig. Bedre valg av frukt inkluderer eplemos, eple, blåbær, hermetisert fersken, mandarin appelsiner, bringebær, druer, pærer, mandariner og frukt cocktail. Bedre valg av juice inkluderer eple, kirsebær, jordbær, fersken, ananas, mandarin og drue juice.

Grønnsaker

Artisjokk, bambusskudd, brokkoli, rosenkål, kinakål, maiskolber, sopp, poteter, gresskar, tomater, spinat, søtpoteter og vinter squash er svært høy i kalium og bør unngås. Grønnsaker er generelt en høy kilde til kalium, slik som frukt selv gode valg bør være begrenset. Enkeltpersoner kan velge to, ½ kopp porsjoner daglig av blomkål, agurk, grønne bønner, jicama, kål og isbergsalat og purre eller en, ½ kopp servering daglig av asparges, hermetisert rødbeter, brokkoli, gulrøtter, blomkål, frosne korn, løk, erter , gule bønner eller zucchini.

Korn

Korn som er høy i kalium inkluderer hele korn korn, pasta og kjeks; brød som er laget av hele korn, kli, mørkt rugbrød, pumpernickel, ingefær brød eller granola og de som inneholder nøtter. Enkeltpersoner oppfordres til å konsumere korn som puffet ris eller cornflakes, brød som hvit, fransk eller surdeig; hvit kjeks, brød, pasta og ris. Akseptable snack elementer inkluderer tre kopper popcorn, hvit eller gul kake og vanilje wafere.

Diverse deler

Soyasaus, melasse, kokos, sjokolade og salterstatninger er også høy i kalium og bør unngås. Mrs. Dash, friske urter, sitronsaft og limesaft er gode alternativer for å legge smak til matvarer. Enkeltpersoner oppfordres til å søke hjelp av en registrert kostholdsekspert for å hjelpe dem å planlegge sunne måltider som oppfyller deres lave kaliumdiettbehov. The West Michigan Diet Manual ble brukt som en ressurs i å identifisere høy og lav kalium mat og drikke oppført i denne artikkelen.