Digidexo.com

Hvordan virker en nyre infeksjon oppstår?

Nyre infeksjoner kan være en smertefull opplevelse som treffer deg tilsynelatende uten forvarsel. Ett minutt du føler fine; det neste minuttet du har høy feber, kvalme og problemer med å bruke badet. For å unngå å ha en nyre infeksjon, bør du forstå din nyre funksjoner og hvor infeksjoner starter.

Nyrer og deres ansvar

Nyrer kan være små, men de tar på en stor rull for kroppen. Nyre er hoved filtrering prosess for kroppen din ved å skylle ut giftstoffer, urea, narkotika, etc. Nyrer sikre at kroppen har riktig mengde vann forblir i systemet ved å skylle ut overflødig væske. De kan også regulere syre / base-balansen i blodet samt bistå blodtrykksregulering og gjør de røde blodcellene.

Med alle disse oppgavene, er det ikke rart at nyresvikt kan ha en traumatisk effekt på kroppen. Nyresvikt kan starte fra en nyre infeksjon. Også kjent som pyelonefritt, nyre infeksjoner vanligvis starter i blæren hvor urinen din er lagret. Dine store tarmen kan huse bakterier som er ment å bli skylt ut av nyrene via urin. Hvis bakterien stikker rundt, kan det reise opp nyrenes rør (urinlederne). Det er da infeksjon kan sette inn.

Symptomer, behandling og forebygging

Symptomene på en nyre infeksjon er alvorlige magesmerter eller brekninger, raskt stigende høy feber, tap av matlyst, skyet urin og en svak følelse. Jo lenger disse nyrene holde smittet, jo større er sjansen for at de vil hovne opp og bli betent. Dette kan også føre til nyreskade, svikt og blodforgiftning.

Heldigvis finnes det behandlinger for nyre infeksjoner som kan holde dem fra å utvikle seg til noe mye verre. 48 timers hvile og antibiotika er de mest foreskrevne behandling. Du vil også bli bedt om å drikke mye vann for å skylle ut nyrene og urinveiene bare i tilfelle det er flere bakterier på lur i systemet ditt.

Forebygging kan være like enkelt. Du bør unngå å sette angre stress på nyrene ved å drikke rikelig med ikke-koffeinholdige væsker eller væsker med høyt sukker og salt innholdet. Eddik og krydret mat kan irritere nyrene. Praktisere god hygiene er like viktig. Unngå iført thongs eller super-tight undertøy som kan komme for nær dine utgangshull. Kvinner anbefales å urinere etter samleie og å drikke rikelig med tranebærjuice.