Digidexo.com

Hva er farene ved Comfrey?

Hva er farene ved Comfrey?


Comfrey er blitt brukt gjennom tidene som en helbredende urt for ulike plager i fordøyelses spor og beinbrudd. I moderne tid har informasjon om anlegget forårsaket bekymring over noen av de kjemikaliene som finnes i Comfrey. Selv om resultatene har vært diskutert, etter mye forskning, det har blitt bevist at Comfrey inneholder forbindelser som skader leveren.

Hva er det?

En blomstrende urt med klokkeformet rosa, hvit, blå eller lilla blomster. Comfrey har lenge vært brukt som en hage gjødsel i kompost på grunn av sin lett og hardfør reproduserbarhet. Likner en nepe i form, Comfrey røtter er sort utvendig og hvit og saftig på interiøret. Anlegget kan nå 2-5 meter i høyden. Vanligvis kan bladene høstes så mange som fem ganger per vekstsesongen på våren og sommeren. Comfrey er innfødt til Europa, spesielt Storbritannia, og noen deler av Vest-Asia og er også dyrket i Nord-Amerika.

Toksisitet

Det har vært kjent siden 1960-tallet at comfrey inneholder pyrrolizidinalkaloider (PAS) som er giftig for leveren og kan føre til leverskader, kreft og død. I juli 2001, FDA utestengt den interne bruken av Comfrey og alle kosttilskudd av denne urten ble trukket fra hyllene. Andre land som forbyr intern bruk av Comfrey er Storbritannia, Canada, Tyskland og Australia. Noen tilhengere av Comfrey utfordring studien "Den kreftfremkallende aktivitet av Valurt" av Hirono, Mori, og HAGO (Japan 1978) som utløste den amerikanske lovgivningen om bruk av Comfrey. Talsmenn mener at et segment av forskningsresultatene som fokuserte på å injisere nyfødte rotter med PAs var urealistisk i forhold til voksne mennesker. Likevel har flere studier blitt publisert siden som støtter funnene i Hirono, et al.

Kreft Link

Comfrey inneholder lasiocarpine. Lasiocarpine er en hepatoxin (lever gift) og kreftfremkallende medlem av PA-familien. Det forstyrrer RNA og DNA-syntese innen levercellene. I stor grad er denne informasjonen fra studien utført i 1978. Rotter inntatt comfrey i mengder flere ganger sin kroppsvekt på en daglig basis for 1,5 til 1,75 år, og, ved slutten av forsøket, alle rotter i gruppen comfrey utviklet en tumortype kjent som adenom, som er en godartet vekst. Hemangiosarkomer, lett spredning vaskulære ondartede svulster, ble sjeldent sett i Comfrey rotter. Kontrollgruppen fikk ikke utvikler tumorer av enhver type.

Leversykdom

PAS i comfrey årsaken celleforstørrelser i leveren, ofte tre ganger størrelsen på normale leverceller. En forstørret leveren er et grunnleggende diagnostisk verktøy i leversykdom. Lacarpine fører også til opphopning i leveren på grunn av blokkering av vener og andre sinus hulrom. I tillegg har PAS vært kjent for å negativt påvirke metabolsk prosessering av vitamin A, reduserer sirkulerende nivåer i blodet. Vitamin A er nødvendig for en sunn syn, hud, ben, og støtter immunsystemet.

Konklusjoner

Sikkerheten ved inntak av Comfrey er for tvilsomt å gamble ens helse. Nesten all forskning støtter tidlig studie i 1978 at comfrey har kreftfremkallende og hepatoxic bivirkninger. Selv om søker eksternt som et grøtomslag til hel hud er fortsatt ansett som trygt og fordelaktig. Comfrey inneholder allantoin som har helbredende egenskaper for bein og hud. Imidlertid, selv eksternt, ikke mer enn 10 mikrogram av PAS bør påføres på en daglig basis.