Digidexo.com

Øvelser for Ankelen fraktur i Cast

Øvelser for Ankelen fraktur i Cast


Ankel frakturer er den vanligste typen av ortopediske skader. Avhengig av typen av ankelen fraktur, kan omfatte behandlinger kirurgi. Behandlingen inkluderer også stabilisere ankelen med en støpt eller flyttbar spenne. Din helsepersonell vil avgjøre når brukket ankelen er klar til å bære vekten. I mellomtiden, er trening en viktig del av rehabiliteringsprosessen.

Rehabilitering

Rehabilitering øvelser er viktige i å redusere hevelse, smerte og fremme bevegelse i ankelen. Målet for enhver rehabiliteringsprogram er å gjenopprette funksjonen til den skadde lem. Rehabiliteringsprosessen har tre faser.

Fase I: Denne fasen er svært skånsom. Healing bruddet er kritisk. Bevegelsene er generelt passive og inkluderer noen range-of-motion øvelser, vanligvis en mild rotasjon fra side til side og beskjedne sirkulære rotasjoner. Tå-curling er inkludert. Denne fasen er å opprettholde bevegelsen og redusere smerte og stivhet.

Fase II: Inkluderer noen styrkeøvelser. Vekt peiling bestemmes av din lege. Foot-styrke øvelser er håndkleet scrunch, flytte en håndkle med tærne. Leg raises med liten eller ingen motstand. Stående og balansere øvelser. En balanse bord kan også brukes mens du sitter, for å fremme styrke og bevegelsesutslag. En øvelse strekke båndet kan benyttes for å øke bevegelsesområdet, oppover og nedover; flytte foten fra nesen til gulvet. Trenings band kommer i en rekke sterke sider, fra lett til tung, og vil bli bestemt av dine evner.

Fase III: Denne fasen er for økt styrke og vektbærende. Det har og bygger på øvelser i fase II. Aqua øvelser er nyttige (hvis tilgjengelig), som bruker en ergometersykkel. Toe hever og tegne et åttetall mens du sitter og fortsatte spekter av bevegelsesøvelser. Fortsatt bruk av øvelsesbånd for å styrke og strekke.

Fase IV: Denne fasen er for å gjenvinne atletisk styrke samt gjenvinne balanse og smidighet. En spenne kan være nødvendig. Deltakelse i idrettsaktiviteter, med begrensninger, kan fortsette.

Som med alle rehabiliteringsprogrammer, fremskritt er individuelle. Din helsepersonell vil utforme et rehabiliteringsprogram som passer for dine spesifikke behov.