Digidexo.com

Hva er kilden til ketonlegemer i Ukontrollert diabetes?

Ketoner er en syre som er produsert når kroppen brenner fett. Dette skjer når kroppen ikke effektivt kan bruke glukose i blodet, fordi bukspyttkjertelen ikke produserer insulin. Som svar, kroppen brenner fett.

Årsaker til Ketoner

Ketoner er en komplikasjon av diabetes. Når kroppen forbrenner lagret fett til energi i stedet for å bruke glukose i blodet, er ketoner produsert. Dette skjer oftest i type 1 diabetikere som produserer ingen insulin i det hele tatt, men kan sees i type 2 diabetikere med meget lav insulinproduksjon.

Ketoner og Body

Ketoner kan være en indikasjon på ekstremt dårlig blodsukkerkontroll. Hvis venstre ukorrigert, kan ketoner føre til en tilstand som kalles ketoacidose. Ketoacidose kan føre til diabetisk koma, eller i ekstreme tilfeller død.

Ketoacidose

Ketoner og ketoacidose er alvorlige medisinske tilstander. Diabetikere må være oppmerksomme på faresignalene. Noen av disse symptomene er ekstrem tørste, tretthet, blodsukker tall over 250, kvalme, oppkast, magesmerter, fruktig lukt på pusten og pustevansker (dype, korte åndedrag).

Testing

Ketoner kan lettest påvises i urinen. Den raskeste og enkleste måten å sjekke for ketoner er ved hjelp av et keton strimmel lett tilgjengelig til enhver stoff butikk eller apotek. Testing er like enkelt som passerer stripen gjennom urinstrålen og sammenligne fargen til nøkkelen som følger med strips.

Behandlinger

For høy keton verdier må behandles før du utvikle ketoacidose. Først, ikke trene hvis du har høye ketoner. Brenne mer fett vil komplisere problemet. Drikk mye vann og fortsette å sjekke dine ketonnivå hver time for 3 til 4 timer. Hvis ketoner ikke er redusert i løpet av få timer, ring legen din med en gang.

Forebygging

Forhøyede ketonnivå er et resultat av å ikke spise nok, ikke tar nok insulin eller muligens en reaksjon på insulin du tok. Den beste måten å forhindre et problem med høye ketoner eller ketoacidose er gjennom streng blodglukosekontroll. Hvis du har problemer med å holde disse tallene under kontroll, snakk med legen din for hjelp.