Digidexo.com

Korrigerbare årsaker til hypertensjon

Høyt blodtrykk, også kalt hypertensjon, er vanligvis forårsaket av korrigerbare problemer som for eksempel dårlig kosthold, stillesittende livsstil, visse medisiner, røyking, overdreven koffein og narkotikamisbruk. Høyt blodtrykk kan føre til alvorlige komplikasjoner som hjerteinfarkt og hjerneslag, så det er viktig å gjøre nødvendige endringer for å senke blodtrykket. Noen ganger medisiner kan også brukes til å bidra til å senke blodtrykket når den kombineres med de nødvendige endringer i livsstil.

Diet

En diett rik på fett og natrium er en korrigerbar årsak til høyt blodtrykk. Et dårlig kosthold består av å spise mye stekt mat, bearbeidet mat og prepackaged snacks. Etter hvert vil denne type diett føre til høyt blodtrykk samt flere andre helseproblemer. Når kostholdet forårsaker høyt blodtrykk, er det viktig å ta de nødvendige skritt for å endre det. Ofte vil bytte til et sunt, velbalansert kosthold senke blodtrykket uten behov for medisiner.

Stillesittende livsstil

Folk som ikke trener ofte og sitter mesteparten av dagen er vurdert å ha en stillesittende livsstil. En stillesittende livsstil er en korrigerbar årsak til høyt blodtrykk. Hvis du begynner å trene regelmessig, er det en god sjanse for at blodtrykket reduseres uten behov for medisiner.

Visse medisiner

Visse medisiner kan føre til høyt blodtrykk, og de er også en korrigerbar årsak til høyt blodtrykk. Disse medikamentene er visse over-the-counter smertestillende midler, p-piller, decongestants, forkjølelsesmedisiner og enda noen reseptbelagte medisiner. Hvis du opplever høyt blodtrykk på grunn av en medisin, snakk med legen din om å bytte medisiner. Når medisinen er slått, blodtrykket ditt vil mest sannsynlig nedgang uten behov for noen ekstra medisiner.

Røyking

Røyking kan forårsake høyt blodtrykk, men det er også en korrigerbar årsaken til høyt blodtrykk. Hvis du er en røyker, ta skritt for å slutte. Nikotin kan øke blodtrykket og så kan de skader som gjør røykerom til kroppen. Når du slutte å røyke, vil blodtrykket ditt mest sannsynlig nedgang uten noen medisiner.

Overdreven koffein

Overdreven koffein kan forårsake høyt blodtrykk, og det er også en korrigerbar årsaken til høyt blodtrykk. Koffein er et sentralstimulerende, så når det er konsumert i store mengder kan det øke blodtrykket. Vanlige drikker og matvarer som inneholder koffein inkluderer sjokolade, kaffe, te og mange brus. Ved å redusere inntak av koffein, vil du også bidra til å senke blodtrykket.

Drug Abuse

Narkotikamisbruk kan forårsake høyt blodtrykk, men det er også en korrigerbar årsaken til høyt blodtrykk. Stoffer som kokain og amfetamin øke blodtrykket fordi de er sentralstimulerende midler. Høyt blodtrykk ofte blir lavere etter narkotikamisbruk er stoppet.