Digidexo.com

Medisinske egenskaper av Rødkløver

Rødkløver er innfødt til Europa og Sentral-Asia, hvor den har lenge vært verdsatt for sine medisinske egenskaper. I dag er det en vanlig ingrediens i ulike naturmidler og er også tilgjengelig som et kosttilskudd. Denne urten har en rekke medisinske fordeler, særlig ved behandling av tilstander som påvirker den reproduktive og hjerte-systemer.

Menopause

Denne urten inneholder høye nivåer av mildt østrogen forbindelser som kalles isoflavoner, som er gunstig for å lindre symptomer på overgangsalder. Resultatene av en nederlandsk klinisk studie ved Vrije University (se Ressurser nedenfor) viste at postmenopausale kvinner som tok rødkløver opplevd en reduksjon av hetetokter en dag med over 15 prosent. Studien tilskrives dette resultatet til røde kløver isoflavoner som genistein, daidzein, biochanin A og formononetin.

Lavere Kolesterol

Studier har vist at rødkløver har gunstige effekter på kardiovaskulære risikofaktorer som høyt kolesterol. The Baker Medical Research Institute, for eksempel gjennomført en studie på effekten av isoflavoner i rødkløver på LDL-kolesterol (low-density lipoprotein) i blodet. Det funnet at isoflavoner har bidratt til å redusere mengdene av LDL-kolesterol hos menn. Imidlertid gjorde urten ikke ha samme gunstige effekt på kvinner som deltok i samme studiegruppen.

Blood Tynner

Rødkløver er rikt på koumariner, som er kjemiske forbindelser som har potente antikoagulerende egenskaper som bidrar til å beskytte mot hjertesykdom. Koumariner bidra til å forhindre hjerte slag og sykdom ved tynning blodet og hindrer opphopning av plakk i arteriene. Dette forbedrer blodsirkulasjonen og hindrer herding i disse blodårene, noe som fører til hjerteinfarkt og slag.

Antioxidant

Isoflavoner i rødkløver har også svært sterke antioksidantegenskaper. Antioksidanter er potente kjemiske forbindelser som nøytraliserer frie radikaler i legemet. Frie radikaler er kjemiske molekyler i kroppen som er ansvarlig for å forårsake sykdommer, så som kreft, og for tidlig aldring. Antioksidanter bidra til å minimere sine skadelige effekter i kroppen.

Slimløsende

Rødkløver har slimløsende egenskaper som er nyttig i behandling av luftveisinfeksjoner, som forkjølelse, hoste og influensa. Disse fordelene spenner fra å løsne slim til lettelser bronkial spasmer. Rødkløver te er et populært folkemedisin som brukes som en urte gurgle for behandling av sår hals og munnsår. Det er også brukt for å lindre symptomene på astma og bronkitt og andre pulmonale tilstander.