Digidexo.com

Hva Color Ribbons Representere typer kreft?

Mer enn et dusin farger av bånd har blitt brukt til å representere så mange typer av kreft. Mange farger er symboler for en rekke andre sykdommer og årsaker også, men noen står bare for typer av kreft eller brukes primært for dette problemet.

Rosa og lilla

Den rosa sløyfe lett er anerkjent som et symbol for bryst-kreft bevissthet, selv om det også har representert andre ting, for eksempel barndommen-kreft bevissthet og biologiske foreldre. Det store antallet årsaker representert ved lilla bånd inkluderer kreft i bukspyttkjertelen, testikkelkreft, skjoldbruskkjertelkreft og leiomyosarcoma. Selv om deres bruksområder er mindre utbredt, er periwinkle og fiolette bånd brukes for magekreft bevissthet og Hodgkins lymfom, henholdsvis, og ikke godt kjent for eventuelle andre årsaker.

Blues

Som lilla bånd, blå bånd representerer mange ting, og blant disse er to typer kreft, tykktarmskreft og endetarmskreft. Blå bånd er også brukt, spesielt i Canada, som et symbol for et annet problem som er knyttet til kreft, anti-tobakk og anti-annenhånds-røyk bevissthet. Lys blå bånd representerer prostatakreft og, som et alternativ til rosa, kreft hos barn. Gull er nok et alternativ farge for kreft hos barn. Et halvt dusin årsakene er symbolisert ved teal bånd, blant dem gynekologiske krefttyper, inkludert livmorkreft, eggstokkreft og livmorhalskreft. Også, først og fremst i Asia og Stillehavsøyene samfunn, men også av og til i Amerika, er jade bånd assosiert med leverkreft, sammen med hepatitt B.

Mørke farger

Sammen med å være et tegn på sorg, sort bånd er et symbol på melanom bevissthet. Grå bånd kan være et tegn på kreft i hjernen. De typer av kreft og er representert ved problemer blå bånd kan alternativt være representert ved brune bånd, slik at de også kan være et symbol på tykktarmskreft, kolorektal kreft og anti-tobakk bevissthet.

Andre farger

En rekke andre farger brukes for andre typer av cancer, selv om de alle representerer også andre årsaker. Orange bånd brukes for leukemi og lymfom bevissthet sammen med nyrekreft bevissthet, mens grønt brukes også for nyrekreft. Gule bånd er et symbol for blærekreft, hvite bånd er et symbol for bein kreft, og perlebånd er et symbol for både lungekreft og mesothelioma.

Lavendel

Mens mange andre farger står for bestemte typer av kreft, har lavendel blitt et symbol for generell kreft bevissthet.