Digidexo.com

Om holistisk medisin

Holistisk medisin er ikke bare en type medisinsk behandling som omfatter mange alternative medisinske applikasjoner, men er også en filosofi der kropp, sinn og ånd blir behandlet som en helhet. Selv om, i den vestlige verden, har holistisk medisin holdt sin plass utenfor kretsen av konvensjonell medisin, nylig noen deler av det har begynt å bli integrert inn i mainstream medisinsk praksis, som for eksempel akupunktur, massasje og kosttilskudd.

Historie

Begrepet holistisk medisin har eksistert i ca 5000 år. Det oppsto i India og Kina, der det var en filosofi om at en person bør behandles medisinsk som en helhet og leve i harmoni med jorden. Selv Sokrates trodde på denne ideen og uttalte at kroppen ikke bør behandles del for del, men som en helhet.
I den vestlige verden, har holistiske behandlinger blir mer og mer anerkjent siden 1970-tallet, selv om tidligere generasjoner brukt det som ble kalt folkemedisin. Mange alternative behandlinger blir prøvd av mennesker mer enn noen gang før i Nord-Amerika. Det er ikke lenger unikt å se fagfolk i akupunktur, homeopati, yoga og andre legger ut sine singel, spesielt i større byer.

Typer

Det finnes mange typer alternative medisiner under dekke av holistisk medisin. Her er korte definisjoner av de mer kjente.
Akupunktur: Denne behandlingen innebærer å plassere svært tynne nåler på strategiske steder ment å lindre en blokk i den kroppslige systemet som kan være årsaken en negativ tilstand.
Terapeutisk massasje: Soft kroppsvev er manipulert, oppmuntre sirkulasjon og avslapping. Det har vært kjent for å dra nytte tilstander som stress, muskelsmerter, søvnproblemer, immunsystemproblemer, depresjon, og mye mer.
Yoga: I disse dager, i den vestlige verden, mange bruker yoga strengt som en fysisk aktivitet (trening). Men kommer ordet yoga fra et sanskrit ord som betyr "union". De fysiske og mentale aktiviteter er ment å behandle «hele» under tilkobling med den universelle ånd og skape opplysning.
Homeopati: En behandlingssystem med konseptet om at hvis en syk person er gitt en liten mengde av et stoff som ville føre til den samme virkning sykdom i en frisk person ville helbrede ham. Stoffet antas å stimulere den enkeltes egne helbredende evner.
Urteterapi omfatter bruk av urter og planter i den hensikt healing eller forebygge plager, også kjent som medisinsk botanikk, herbology og Plantevern.
Ayurvedisk medisin: Denne formen for holistisk medisin påkjenninger forebygge og helbrede sykdom med trening, yoga, hygiene, fysioterapi, urter og kosthold. Den analyserer kroppen i form av jord, ild, vann og luft samt vind, galle og slim.

Effekter

Effektiviteten av holistisk medisin ligger i total healing og forebyggende kvaliteter av sin prosess. Med troen på at kropp, sinn og ånd er tilkoblet, healing en del og ikke de to andre leger bare en del og ikke helheten. Ved å behandle og å være vellykket på å eliminere sykdom, på en helhetlig måte, er erfaringene, opplysning er oppnådd og den fysiske kroppen er også helbredet.

Misforståelse

Noen mennesker tror at alternative behandlinger under paraplyen holistisk medisin bare produsere en placebo effekt, eller at det har vært noen vitenskapelige studier for de fleste behandlinger for å bevise eller misliker deres effekt. Derfor er det sagt av noen at de er en "non-medisin." I noen medisinske og vitenskapelige verdener, er holistisk medisin selv referert til som sådan.

Det er sant at færre tester og studier har vært gjort på helhetlige medisinske metoder enn på legemidler. Likevel tusenvis av mennesker dør av reseptbelagte legemidler hvert år. Og mange ganger narkotika er tilbakekalt etter at folk har blitt skadet eller dø ved deres bruk. Man skulle tro at kriteriene for farmasøytisk testing er ikke uten sine store feil. Imidlertid er grunnen alternative medisiner ikke studert og testet i den vestlige verden er at disse prosedyrene er svært kostbart å gjennomføre. Ved testing, ville de bringe ingen noen stor økonomisk fordel som legemidler.
Ideen om at holistisk helse medisin fordel er en placebo effekt er en nonissue, så mange mennesker har funnet fordeler fra alternative behandlinger. Faktisk, mange som har blitt avvist som placebo, i det siste, begynner nå å gå inn mainstream medisin, i hvert fall som en komplementær medisin.

Advarsel

Ikke alle holistisk medisin er lik. Hvis en person velger å bruke supplerende eller urteterapi, bør hun forskning selskapet å sørge for at de er i god stand. Dessuten vil hun trenger å være mer utdannet i den type supplement til å være oppmerksom på eventuelle bivirkninger, og hvordan de kan samhandle med andre medisiner.
Hvis du velger å gå til noen av de holistiske leger, er det ditt ansvar å sørge for at de er sertifisert eller har hatt tilstrekkelig opplæring i sitt område. Stille spørsmål. Hvis du ikke er fornøyd med svarene, gå et annet sted til du finner en utøver du føler deg komfortabel med.