Digidexo.com

Hva er farene ved nyresvikt med Hjertekateterisering?

Hva er farene ved nyresvikt med Hjertekateterisering?


Nedsatt (eller nyre) svikt forårsaket av en hjertekateterisering kalles også kontrast-indusert nefropati. Kontrast, et medikament som gis intravenøst ​​for å vise arterier med en x-ray, har potensiale til å skade på nyrene, spesielt hvis nyre-funksjonen er dårlig før testen.

Definisjon

Kontrast-indusert nefropati er definert som en økning på 25 prosent i forhold til utgangspunktet av kreatinin i blodet. Kreatinin, hvis forhøyet, indikerer nyreskader.

Risikofaktorer

Faste (eller ikke-modifiserbare) risikofaktorer for utvikling av nyresvikt etter en hjertekateterisering er: høy alder, diabetes, pre-eksisterende nyresvikt og nyretransplantasjon. Anemi, dehydrering, og medisiner som påvirker nyrene omfatter noen av de modifiserbare risikofaktorer.

Behandling

Hvis kontrast-indusert nyresvikt oppstår, er støttende behandling gis til tilstanden forsvinner. Noen pasienter trenger hemodialyse.

Forebygging / løsning

Forebygging av nyresvikt fokuserer på å begrense risikofaktorer før prosedyren. Intravenøs hydrering med saltvann er den mest aksepterte forebyggende intervensjon. Pre-test oral administrering av N-acetylcystein (Mucomist) eller bikarbonat infusjoner har gitt lovende resultater, ifølge Cleveland Clinic Journal of Medicine.

Søknad

En grundig risiko-nytte-analyse utføres før hjertekateterisering hindrer noen tilfeller av kontrast-indusert nyresvikt fra forekommende.