Digidexo.com

Hvordan får jeg barn å få vekt?

Hvordan får jeg barn å få vekt?


Barn kan være undervektig, eller mangler vektøkning for mange forskjellige grunner. Genetikk, matvaner og hvilke typer mat barnet ditt bruker, alle spille en rolle når det kommer til vektøkning. Barn trenger å konsumere et sunt, næringsrikt kosthold for å prestere på sitt beste hver dag. Hvis barnet ditt kan stå å få noen pounds, betyr det ikke at du må gi ham en diett av cookies og fast food; Du kan gjøre ham opp i vekt ved å gjøre små justeringer til et sunt kosthold.

Finne kilden til problemet

Før du kan gjøre noen endringer i ditt barns kosthold, fastslå årsaken til at barnet trenger å få vekt. Kanskje hans diett er ikke på feil. Rådfør deg med barnets lege fordi medisinske problemer som for eksempel matallergier, fordøyelsessykdommer, cøliaki og matintoleranse kan alle bidra til barnet ditt å være undervektig; det er ikke bare mangel på kalorier og kresen spise. Hvis du kjenner kilden til problemet, kan du behandle det effektivt. Eventuelle underliggende problemer som fører til at barnet skal ha problemer med å få vekt bør behandles før du justerer kostholdet sitt.

Serve kaloririk mat

Hvis ditt barns kosthold er å klandre for sin lave vekt, kan du justere det ved å tilby ham mer kaloririk mat fra hver matvaregruppe. Kaloririk mat har mye konsentrerte kalorier per porsjon. De vanligvis ikke har mye vann i dem. Stivelsesholdige frukter og grønnsaker som avokado og poteter er gode kaloririk mat valg. Komplekse karbohydrater som hel-hvete pasta, bønner, helkorn og brun ris er også bra å få vekt. For protein, kan fett kjøtt som salami, biff og svinekjøtt bli servert.

Legg Fat Til ditt barns kosthold

For å øke barnets kaloriinntaket, kan du legge fett til sine matvarer uten ham engang merker en forskjell i smak. Du kan legge til smør og rømme til grønnsaker. Gjør ham noen eggerøre og tilsett ost og smør til det. Når serverer ham pasta, kaste den i olivenolje eller rapsolje som er både umettede "hjerte-sunt" fett, og ikke påvirke barnets kolesterol nivå som mettet fett gjør. Barnets fett inntak kan også komme fra meieriprodukter. I stedet for å gi ham lettmelk, gi ham melk å drikke. Erstatte fettfattig yoghurt med vanlig yoghurt.

Øke ditt barns porsjonsstørrelsen

Økende de delene du serverer barnet ditt, og få ham til å spise oftere vil også legge opp i kalorier. Barnet kan foretrekker å spise seks mindre måltider per dag, eller han kan liker tanken på å spise tre store måltider med tre snacks i mellom. Gi ham med en zip-top bag med snacks som granola barer, tørket frukt og nøtter kan gjøre det lettere for ham å tilpasse seg snacking mellom måltidene. Økende hans porsjonsstørrelser kan være så enkelt som å legge en ekstra brødskive eller en ekstra potet.