Digidexo.com

Hvordan å spise godt på en Divertikulitt Diet

Divertikulitt er en alvorlig tilstand som involverer infeksjon eller tarmene, ofte forårsaker betydelig smerte. Noen ganger kirurgi er nødvendig, men ofte fremtidige angrep kan reduseres eller forebygges med et sunt og fiberrikt divertikulitt kosthold. Mens legens anbefalinger skal alltid tas hensyn til, kan disse tipsene hjelpe deg å spise godt på divertikulitt kosthold, uten å ofre smak.

Hvordan å spise godt på en Divertikulitt Diet

Følg legens ordre eksplisitt under og etter en divertikulitt angrep. Frem til infeksjon og betennelse er løst, vil pasienter først være på en lav-fiber diett. Sjekk etikettene nøye som matvarer som kan virke lik kan variere i sitt fiberinnhold.

Begynn å legge fiber gradvis som bestilt. Som du gjør, øke vann eller klar væske inntak. Hvis du ikke er en typisk vann drinker, prøv smakstilsatt vann, te som tillatt, juice uten fruktkjøtt og andre uncarbonated, koffein-fri drikke. Alternere disse drikkene med vann for å gradvis møte dine daglige anbefaling på en divertikulitt kosthold.

Spis grønnsaker og frukt som du liker om det er godkjent på divertikulitt kosthold. Hvis du ikke liker grønnsaker mye, spise mer frukt og vice versa. De fleste pasienter kan spise frukt og grønnsaker frø, slik som finnes i agurker og tomater, men noen kan ikke uten økte symptomer. Tenk grønnsaksjuice hvis du liker smaken, men rådføre seg med legen din først.

Bli kreativ med måltider for å legge mer fiber uten å ofre smak. Hvis du ikke liker tunge korn brød, prøv fullkorn hvitt brød til forrett. For lite fiber matvarer, som kjøttpudding, prøve å legge litt av hvetespirer, linfrø eller kli. Selv chocolate chip cookies kan forbedres med hensyn til fiberinnholdet med en bit av bakken havregryn.

Få en jump start på fiber telle tidlig på dagen. Noen frokostblandinger og barer merket med ordet "fiber" kan inneholde 1.3 til 1.2 av fiber du trenger på en divertikulitt diett, mens andre frokostblandinger som høres næringsrik inneholder bare et gram eller to. Etiketten lesing er viktig.

Lær hvordan du gjør en rekke bønne oppskrifter hvis din nåværende kosthold er begrenset i denne high-fiber matkilde. Et mangfold av bønner eksisterer, hver med en unik smak, så kanskje du foretrekker noen fremfor andre. Når du lager chili for eksempel prøve nyre, svart og pinto bønner for en ny smak. Bean fall lage en velsmakende matbit og du kan krydre det opp med hvitløk og ost, hvis ønskelig.

Sett lite fiber snacks som chips med fullkorn kjeks. Også, kan du spørre legen din om å spise popcorn uten skrog, hvis du er en popcorn fan. Corn chips er en annen velsmakende alternativ for vanlig chips på en divertikulitt diett.

Hint

  • Hvis du opplever symptomer eller problemer med tarm ubehag, lage en enkel journal med notater på ditt daglige kosthold, og diskutere dette med legen din.
  • Gå aldri mot legens ordre på en divertikulitt diett uten medisinsk konsultasjon.