Digidexo.com

Akutt nyresvikt på grunn av smertestillende medikamenter

Nyrene, når sunt, er i stand til å filtrere overflødig elektrolytter, avfall og overflødig væske fra blodet. Med akutt nyresvikt, kan nyrene midlertidig mister sin evne til å fjerne avfallsstoffer. Årsaker, som for eksempel smertestillende medikamenter, kan svekke nyrene evne til å fungere skikkelig.

Identifikasjon

Det er tre årsaker til ARF. Postrenal forholdene forstyrre med nyrene 'filtreringsprosessen. Prerenal forhold avbryter blodstrømmen til nyrene. Nyresykdommer, men direkte skade nyrer 'strukturer.

Betydning

Steroide anti-inflammatoriske legemidler, som Motrin og Advil, kan føre til akutt interstitiell nefritt - en kategori av nyre conditions.This skyldes en allergisk reaksjon på ibuprofen eller acetylsalisylsyre. Den interstitiell nefritt fører mellomrommene mellom dine tubuli og glomeruli for å bli opphisset, ifølge Mayo Clinic.

Symptomer

Symptomer inkluderer døsighet, ødem i dine ankler, ben og føtter og redusert urinmengde. Andre symptomer er tretthet, brystsmerter og forvirring.

Behandling

Du må slutte å ta medisinen forårsaker din ARF, ifølge Yahoo Health.

Time Frame

Med behandling, er ARF reverseres innen tre dager til en måned, avhengig av omfanget av skaden din, ifølge Yahoo Health.