Digidexo.com

Influensa symptomer hos babyer

Tegn på influensa kan være vanskelig å oppdage hos babyer. Forkjølelse og andre virale sykdommer forårsake symptomer som ligner på influensa, for eksempel apati eller dårlig appetitt. Babyens sjansene for å få influensa er høyest under influensasesongen, som varer fra oktober til februar. Lære hva du skal se etter kan hjelpe barnet å få riktig omsorg for dette vanlig sykdom.

Betydning

The Centers for Disease Control and Prevention anslår at influensa sender over 20.000 barn under fem til sykehus hvert år. Barn i denne aldersgruppen står overfor en høy risiko for influensarelaterte komplikasjoner, inkludert lungebetennelse, bihuleproblemer, dehydrering, ørebetennelser og en hjernebetennelse som kalles encefalopati. Influensa kan også gjøre kroniske tilstander som astma eller hjertesykdom verre. Babyer under seks måneder gamle ansikt størst risiko for å lide komplikasjoner siden de er for unge til å få en influensa vaksine og kan ikke ta influensaantivirale medisiner for influensa behandling og forebygging.

Årsaker

Influensa spres gjennom luftbårne måter, for eksempel hoste eller nysing. Infiserte dråper passere gjennom luften og pustes inn av mennesker i nærheten. Dråpene kan reise en avstand på minst tre meter. Influensa blir smittsom en dag før symptomene dukker opp og er fortsatt smittsom i inntil fem dager. Personer med bare milde symptomer kanskje ikke innser at de har influensa, og at de setter andre i fare. Influensa sprer seg raskt på steder som barnehager og skoler.

Symptomer

Se for vanlige influensasymptomer som plutselig feber på minst 101 grader eller frysninger og tretthet etterfulgt av en tørr hoste eller rennende nese, spesielt under influensasesongen. Hoste eller lunger som oppstår før en feber betyr vanligvis en kald. Sjekk din baby for hovne kjertler og sår hals, som kan følge med en influensa. Babyen kan også kaste opp, har diaré, være uvanlig irritabel eller har magesmerter. Ring barnelege hvis barnet går høy feber, viser tegn på dehydrering som tørr hud, trekker på øret hans, blir syk igjen etter å utvinne fra influensa eller har pustevansker.

Behandling

Den mest effektive behandlingen for babyer med influensa innebærer rikelig med hvile og væske. Mate babyen oftere enn vanlig for å sørge for at hun får nok væske. Hvis hun kan spise faste stoffer, gi henne kjøttkraft eller suppe for å avlaste lunger. Din barnelege kan foreslå å gi barnet ditt paracetamol for spedbarn å lette ubehag. Hvis babyen din utvikler en ørebetennelse, bakteriell infeksjon eller bronkitt, kanskje hun trenger antibiotika også. Influensasymptomer bør begynne å forsvinne i tre til fem dager, selv om det kunne ta så lang tid som to uker for en full gjenoppretting.

Flu Vaccine

Hvis babyen er minst 6 måneder gammel, bør han få en influensa vaksine hvert år, spesielt hvis han har en kronisk sykdom som diabetes, et svekket immunforsvar eller alvorlig anemi. Effektiviteten av influensa vaksine avhenger av hvor nært det samsvarer med gjeldende influensa belastning og hvor sunt babyen din er. Skuddet gir bedre beskyttelse i sunnere barn. Hvis barnet ikke får influensa etter å ha fått en vaksine, bør det vise seg å være bare en mild sykdom. Alle familiemedlemmer seks måneder og oppover bør få en influensa vaksine for å redusere ytterligere babyens sjansene for å få influensa, spesielt hvis han ikke er gammel nok til å bli vaksinert.

Hygiene

Vask babyens hender og dine egne hender ofte med varmt vann og såpe. Sørge for at andre familiemedlemmer gjøre det samme for å stoppe bakterier sprer seg. Babyen bør holde seg borte fra andre mennesker som viser tegn på sykdom. Hvis du har influensa, bære en kirurgisk maske når vi samhandler med barnet ditt. Sørg for at du dekke til munn og nese når du nyser eller hoster og vask hendene etterpå.