Digidexo.com

Hva er helserisikoen ved Mikrobølgebehandling Food i Styrofoam beholdere?

Hva er helserisikoen ved Mikrobølgebehandling Food i Styrofoam beholdere?


Styrofoam, ifølge flirer Planet, "er et varemerkebeskyttet materiale laget av Dow Chemical Company" og blir ikke brukt til oppbevaring av mat eller drikke. Plasten fleste mennesker forveksler for Styrofoam er egentlig heter "isopor" og som de fleste plast, er det en rekke spørsmål om sin sikkerhet i mikrobølgeovn. Selv om en rekke studier motsier de fleste frykt om mikrobølgeovnen plast, er det fortsatt en håndfull av helserisiko hvis du ikke er forsiktig.

Smeltet plast

Selv om noen polystyren produkter er trygge for mikrobølgeovn, andre kan ikke håndtere varmen og smelte bare sekunder etter at du treffer på "Start" -knappen. Stek på den sikre siden og alltid sjekke beholderen for en "Mikrobølgeovn Safe" etiketten. Hvis du ikke ser en, finne en beholder som har denne betegnelsen eller mikrobølgeovn i en mikrobølgeovn-safe glassbeholder i stedet. Smeltet plast kan føre til en stor rot i mikrobølgeovn og kunne gi ut skadelige giftstoffer i luften.

Kreftfremkallende

Ifølge Mayoclinic, foreslår Environmental Protection Agency som dioksiner er en "sannsynlig karsinogen for mennesker." Siden dioksiner er funnet i enkelte plaststoffer, det er en sjanse for det rømmer når du koker maten. Men Mayoclinic siterer også FDA, sier "det er ingen bevis for at plastbeholdere eller wraps inneholde dioksiner." Selv om dioksiner er ikke et problem, plast inneholder en rekke kjemikalier som kan ha negative effekter på kroppen din. Unngå å ta sjanser helt ved matlaging i containere ment for mikrobølgeovn.

Ukjente risikoer

Ifølge Ecology Center, kan plast inneholde en rekke andre kjemiske forbindelser som slippes ut i maten over tid, selv utenfor av mikrobølgeovn. På grunn av dette, kan du aldri være sikker på effekten av noe plast på maten den inneholder. Jerome Groopman av "The New Yorker" skriver: "Det er en iboende usikkerhet i å bestemme hvilke stoffer er trygge og hvilke som ikke er det, og når deres risiko oppveier sine fordeler. Toksisitetsstudier er vanskelige, fordi BPA og andre, lignende kjemikalier kan ha flere effekter på kroppen. " Mange eksperter foreslår at hvis du er bekymret for virkningene av plast på maten din, bør du unngå å bruke det når det er mulig.