Digidexo.com

Hvordan kontrollere Smerter i End Stage Cancer

Behandling end-stage kreftsmerter innebærer lindre både fysisk og psykisk ubehag. Kreftsmerter kan utløse depresjon og andre psykiske lidelser som pasienten klarer med de fysiske symptomene på sykdommen. The National Cancer Institute viser at depresjon rammer 15% til 25% av kreftpasienter. De fleste behandlinger målrette palliativ omsorg - redusere eller lindrende smerte symptomer, som også kan hjelpe i lettelser pasientens sinnstilstand.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med en lege om smertestillende medikamenter, som for eksempel Ibuprofen, aspirin og paracetamol, for å behandle mindre symptomer. Bruk av sterkere medisiner kan hjelpe kontroll moderat til alvorlig smerte av end-stage kreft. Stoffer som morfin, Demerol, Dilaudid, fentanyl (Duragesic patcher) og metadon, er narkotiske smertestillende midler og kun tilgjengelig på resept.

2 Lete massasje terapi for å redusere fysisk stress og tilhørende mentale spenninger som spenningen øker smerte, ifølge American Chronic Pain Association. Målrettede behandlinger som myofascial, som bruker lang, strekker slag for å lette muskel tetthet eller Ayurveda som søker å roe nervene og stimulere blodstrøm kan hjelpe til å frigjøre spenninger og kontrollere smerte.

Opt for trening som yoga for å slappe av i kropp og sinn. Guided Imagery teknikker er prosesser ved hjelp av alle sansene for å skape en avslappet og fokusert tilstand, som kan bistå i smertebehandling.

Påfør splinter og bukseseler til de berørte områdene av smerte.

Tips og advarsler

  • Alltid konsultere legen din før vedta en ny behandling for din eller en elsket ens slutten stadium kreftsmerter.