Digidexo.com

Hvordan å behandle rotavirus

Rotavirus er en vanlig årsak til diaré hos spedbarn og små barn. Ifølge Nemours Foundation, viruset forårsaker ca 3 millioner tilfeller av diaré og sender 55.000 barn under 5 år til sykehuset hvert år i USA. I tillegg til vannaktig diaré, kan rotavirus forårsake kvalme, feber, oppkast og magekramper. Noen barn kan også utvikle en rennende nese og hoste. Det er viktig å behandle symptomer på rotavirus raskt for å forhindre potensielt alvorlig dehydrering.

Bruksanvisning

Hvordan å behandle rotavirus

•  Hold smittede barna ut av skolen og barnehage. Rotavirus er svært smittsom og forekommer ofte i omfattende utbrudd i løpet av vinteren og våren. Hyppig håndvask er avgjørende for å hindre spredning av sykdommen og å forhindre ny infeksjon.

Tilby barnet hyppige slurker med vann eller en muntlig rehydrering løsning for å hindre dehydrering og redusere feber. Brus og fruktdrikker bør unngås, da disse drikker inneholder mye sukker og kan gjøre diaré verre.

mate barnet Brat kosthold, med mindre annet er instruert av legen din. The Brat kosthold består av bananer, ris, applesauce og toast, og er effektive for å redusere hyppigheten av diaré, ifølge Mayo Clinic.

Fortsett å amme barnet ditt, men ikke tvinge ham til sykepleier. Ammede spedbarn som fortsetter å amme mens syke er betydelig mindre sannsynlig å bli dehydrert enn formel-matet spedbarn er.

Gi barnet paracetamol eller ibuprofen for feber, hvis det er nødvendig. Aldri gi aspirin til et barn på grunn av risikoen for å utvikle Reyes syndrom, en sjelden, men potensielt dødelig komplikasjon.

Se etter tegn på dehydrering, for eksempel tørste, rastløshet, slapphet, irritabilitet, innsunkne øyne, tørr munn, tørr hud og redusert vannlating. Dehydrering kan utvikle seg raskt, spesielt hos spedbarn, og krever øyeblikkelig legehjelp.

Innrøm barnet til sykehuset for behandling med intravenøs væske hvis han blir moderat eller alvorlig dehydrert. IV væsker vil gjenopprette ditt barns naturlige væske og salt nivåer.

Har barnet ditt vaksinert mot rotavirus. The American Academy of Pediatrics anbefaler spedbarn gis vaksinen, heter RotoTeq, 2, 4 og 6 måneders alder. Vaksinasjon mot rotavirus hindrer 75 prosent av alle tilfeller av infeksjon, og så mye som 98 prosent av alvorlige tilfeller.

Hint

  • Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, er re-infeksjon med rotavirus vanlig, men gjentatte infeksjoner tendens til å være mindre alvorlig enn den første infeksjonen.