Digidexo.com

Symptomer på hjernehinnebetennelse hos voksne

Meningitt er en alvorlig sykdom i hvilken membranen som omgir hjernen (kjent som hjernehinnene) blir betent på grunn av infeksjon. Uten riktig identifisering og behandling, kan hjernehinnebetennelse hos voksne være dødelig.

Identifikasjon

Symptomene på hjernehinnebetennelse hos voksne er ikke lett identifiserbare, som de kan ofte forveksles med symptomer på influensa eller et annet virus. I noen tilfeller kan hjernehinnebetennelse har en rask innsettende, med symptomer dukker opp og topp til livstruende potensial innen 24 timer. Men i nesten tre fjerdedeler av voksne tilfeller, symptomene vises mer gradvis og fremgang i løpet av flere dager til en uke. Tatt alene, kan skiltene være symptomer på andre sykdommer, men når de co-skje, sannsynligheten for hjernehinnebetennelse er høy. Symptomer å se opp for er: nådeløs hodepine ledsaget av en stiv nakke; høy feber, frysninger og kvalme; mental forvirring og søvnighet; anfall; lysskyhet (smertefulle følsomhet for lys); og utslett.

Typer

Det finnes to vanlige typer av sykdommen: bakterielle og virale. Langt, er bakteriell meningitt de mer alvorlige av de to. Det oppstår vanligvis når de samme bakteriene som forårsaker alvorlige luftveisinfeksjoner inn i blodbanen. Fordi denne type av sykdommen er ofte innledes med en annen type infeksjon, kan de hurtig-progresjon symptomer bli oversett. Dødeligheten av bakteriell meningitt er omtrent en av fire. Viral meningitt, på den annen side, er mye mindre farlig. Som et virus, er det et selvbegrensende, antibiotikum ikke-responsiv sykdom. Det klarner vanligvis opp i løpet av to uker, og behandlingen er symptombasert.

Betraktninger

Selv om noen kan kontrakten hjernehinnebetennelse, er det noen risikofaktorer som kan øke sannsynligheten. Voksne som bor i innstillinger samfunnet, som for eksempel studenthjem eller militære installasjoner, har en høyere sjanse for å få sykdommen på grunn av hvor raskt det kan spre seg i nært hold. Veterinærer, rancheiere og melkebønder (som ofte er utsatt for bakterien listeria) kjøre en høyere risiko for å pådra bakteriell hjernehinnebetennelse. Pasienter med nedsatt immunforsvar også kjøre en høyere risiko for å pådra hjernehinnebetennelse.

Forebygging / løsning

Du kan redusere risikoen for å pådra hjernehinnebetennelse ved å ta noen forebyggende tiltak. Studenter, voksne som jobber i barneomsorg innstillinger og pasienter med undertrykt immunsystem bør snakke med legen sin om fordelene av hjernehinnebetennelse vaksinen. Hvis du har vært utsatt for sykdommen, kan du legen også anbefale en forebyggende antibiotikakur.

Advarsel

Hjernehinnebetennelse er en hurtig progredierende, livstruende sykdom. Selv om du ikke er sikker på at symptomene dine passer mønsteret av infeksjonen, er det likevel viktig å oppsøke lege umiddelbart.