Digidexo.com

Tegn du skal se etter hvis en person har Rabies

Tegn du skal se etter hvis en person har Rabies


Rabies er en virusinfeksjon spres av dyr som er nesten alltid dødelig hvis den ikke behandles med en gang. Det infiserer sentralnervesystemet, så hvis igjen til fester, kan det spre seg til omkringliggende musklene og gjøre sin vei opp til hjernen, noe som fører til døden. Hvis du blir bitt av et vilt dyr eller av et dyr som oppfører seg merkelig, er det en god idé å gå til en lege for å sørge for at dyret ikke er infisert med rabies. Hvis du velger å ikke gå til en lege med en gang, men det er tegn du bør se etter for å være på den sikre siden. Vanligvis vil symptomene dukke opp i 10-30 dager, men noen ganger kan det ta opp til et år. Følge godt med og søke legehjelp umiddelbart hvis det oppstår symptomer.

Tretthet

En av de første indikatorene på rabies er en konstant følelse av ekstrem utmattelse. Noen infisert med rabies kan klage over utmattelse eller si at de fortsatt føler seg sliten selv etter å få en full natts søvn. Sørg for å følge nøye med på hvordan du føler deg hvis du har blitt bitt av et dyr.

Kløe

Noen som har blitt smittet med rabies kan oppleve kløe rundt bittstedet. Dette er imidlertid ikke alltid en indikator på rabies. Kløe rundt et sår er et vanlig tegn på infeksjon. Enhver kløe rundt en skade bør bli sett på av en lege slik at den kan behandles riktig.

Tap av appetitt

Et tap i matlyst kan være et tidlig tegn på rabies. Hvis du ikke føler for å spise, kan du prøve å vurdere mulige årsaker for å se om det er en annen grunn til det, for eksempel stress eller annen sykdom. Hvis du ikke kan komme på noen annen årsak, skal lege kontaktes.

Febrilsk

En feber forårsaket av rabies kan bli svært alvorlig hvis venstre ubehandlet. Noen som lider av rabies min føles stadig febrilsk. En feber kan også være et tegn på infeksjon i stedet for rabies. Det er alltid en god idé å få et sår sjekket ut om feber utvikler.

Følsomhet

Noen infisert med rabies kan oppleve økt følsomhet for lys, lyd og temperatur. Personen kan bli plaget av høye lyder eller skarpt lys, og kan føle seg ekstremt varmt eller kaldt.