Digidexo.com

Hva er effekten av depresjon?

Totalt Effects

Depresjon hindrer en person i å fungere i normale måter. Major depresjon er invalidiserende, og noen mennesker lider flere anfall av depresjon i hele sin levetid. Det er anslått at depresjon rammer rundt 10 prosent av den amerikanske befolkningen i et gitt år. For de personer som søker hjelp, det finnes effektive behandlinger tilgjengelig. Behandling kan lindre symptomer i løpet av bare noen få uker, og kan omfatte medisiner eller en kombinasjon av medisiner og kognitiv terapi. Dessverre er det mange mennesker som lider av depresjon ikke be om hjelp. Altfor ofte enkeltpersoner ikke gjenkjenne tegn på depresjon. Men jo mer alvorlig depresjon den, jo mer negativt en persons liv bli påvirket. En umiddelbar effekt av depresjon er selvforsømmelse. En person kan også ha problemer med å konsentrere deg eller ta avgjørelser. Over tid kan både selvtillit og selvfølelse være skadet. På lang sikt kan depresjon svekke en persons minne. Men, det første trinnet i å overvinne depresjon er å gjenkjenne symptomene.

Fysiske effekter

Det er ikke uvanlig å oppleve fysiske symptomer på depresjon. Hodepine er et symptom som oppstår ofte, og når en person lider av hodepine før utvikle depresjon, hodepine ofte blir verre og hyppigere. Ekstrem trøtthet er en annen fysisk symptom som kan følge depresjon. Noen mennesker, spesielt eldre, lider av leddsmerter når de er deprimerte. Mange deprimerte individer også klage over kroniske ryggsmerter. Selv om de fysiske smerter og plager relatert til depresjon har vanligvis ingen åpenbar kilde, blir deprimert kan faktisk gjøre deg mer utsatt for sykdom. Insomnia er også vanlig blant mennesker som lider av depresjon. Mangel på søvn svekker immunforsvaret fordi kroppen ikke er i stand til å reparere seg selv. En økning i produksjonen av stresshormoner undertrykker immunsystemet i tillegg. Deprimerte personer kan føle smerte mer akutt fordi en reduksjon i serotonin kan senke smerteterskelen. Hvis venstre ubehandlet depresjon kan ha langsiktige fysiske effekter, inkludert høyt blodtrykk, kronisk spenning hodepine og sår.

Sosiale virkningene

Depresjon kan påvirke alle områder av en persons liv. I mange tilfeller, hvis en person ikke søker behandling, kan symptomer på depresjon vare i måneder eller år. Personer som lider av depresjon kan ikke utføre godt på jobben. De ofte glipp dager med arbeid, noe som resulterer i høye sykefravær. Depresjon kan påvirke dine relasjoner med andre mennesker, inkludert din ektefelle og barn. Enkeltpersoner ofte mister interessen for aktiviteter som de en gang likte, å trekke seg fra de rundt dem. Dette isolasjon fra andre kan skape stress i et ekteskap. En studie av par utført av Universitetet i Colorado-Boulder og Brown University Medical School viste at når den ene parten var deprimert, begge parter var mindre fornøyd med ekteskapet. Sykdommen kan ha en negativ innvirkning på barna, også. Hvis du er uoppmerksom eller ikke svarer, kan barna føle seg neglisjert og vonbrotne. En studie rapporterte i juni 2006 utgaven av "American Journal of Psychiatry" fant at barn av deprimerte foreldre har større sannsynlighet for å utvikle emosjonelle eller fysiske problemer av sine egne.