Digidexo.com

Hva er behandlingen for hovent tannkjøtt?

Hovent tannkjøtt er ofte en av de første tegn på periodontal eller tannkjøttsykdom. Mer kjent som gingivitt, er periodontal sykdom en av de ledende infeksjoner påført av amerikanerne. Ifølge data utgitt av National Institute of Dental og kraniofaciale Research, ikke tannpuss og bruk av tanntråd nok er den fremste årsaken til tannkjøttsykdom som hovent tannkjøtt er et tidlig symptom. Den gode nyheten er at i de fleste tilfeller, hovent tannkjøtt er forebygges.

Årsaker

Svellede gummier kan være forårsaket av en rekke forskjellige faktorer, men en infeksjon som skyldes oppbygging av plakk på tennene er den vanligste årsaken. Bakteriene i plakk utløse oppsamling av fluider og hvite blodlegemer i området, forårsaker tannkjøttet, eller gingiva, å svelle. Gravide kvinner, postmenopausale kvinner, og ungdom går gjennom puberteten ofte opplever hevelse i tannkjøttet, sannsynligvis på grunn av endringer i kroppens hormonnivåer. Vitamin C, kalsium, niacin og vitamin B-mangel kan også føre til at tannkjøttet til å svelle. Kosttilskudd, deriblant vitamin D, og ​​spise en næringsrik diett som inneholder rikelig med frisk frukt og grønnsaker kan være alt som trengs for å behandle gingivitt forårsaket av næringsmangel.

Forebygging / løsning

Tannkjøttet kan bli svellet som et resultat av betennelse grunnet dårlig munnhygiene. Siden klissete plakk i bunnen av tennene er det som forårsaker tannkjøttet til å svelle, tannpuss og tanntråd tennene regelmessig, spesielt ved sengetid, kan bidra til å forhindre plakk fra forming. Riktig tannpuss teknikk innebærer å flytte børsten i små, sirkulære bevegelser. Spise og drikke fra servise, glass og bestikk, som ikke har blitt ordentlig vasket og sterilisert også overføre bakterier som kan forårsake tannkjøttsykdom.

Hjem Rettsmidler

Masserer hovent tannkjøtt med en blanding av salt eller natron og en klype gurkemeie kan bidra til å lindre sårhet ofte forbundet med hovent tannkjøtt. Bruk fingeren eller en ren bomullspinne for å massere tannkjøttet minst to ganger hver dag for å øke blodsirkulasjonen til området. Gargling med en løsning av varmt vann og ca ¼ teskje salt er trolig en av de mest vanlige hjem rettsmidler for å behandle hovent tannkjøtt. Du bør gurgle flere ganger i løpet av dagen for midlertidig lindring. Noen tannleger anbefaler å gurgle med en løsning av halvparten vann og halvparten 3 prosent hydrogen peroxide å drepe skadelige bakterier i munnen og redusere hevelse. Alltid skylle munnen grundig etter gargling. Du kan også gni skall av en lime på tannkjøttet eller legge til 1 ts. havsalt til en 8-oz. glass ferskpresset lime juice fortynnet i vann og drikke. Et annet populært middel er å bruke noen få dråper fedd olje på tannkjøttet med en ren bomullspinne.

Andre behandlinger

Soothe hovne, verkende tannkjøtt ved å skylle med munnvann som inneholder eteriske oljer i ingrediensene. Echinacea, peppermynteolje og kamille skjær har anti-inflammatoriske egenskaper som hindrer veksten av bakterier i munnen. En mer alternativ er å kjøpe tannkrem med sink og urten bloodroot. Alkaloider i bloodroot hjelp til å redusere plakkdannelse, og dermed bekjempe bakterier som forårsaker tannkjøttsykdom. Du kan også børste tennene med natron, som er lettere på tannkjøttet enn de kjemikaliene som finnes i de fleste kommersielle tannkrem. Drikke grønn te er et annet beroligende middel for hovent tannkjøtt. Forbindelser som finnes i urten kan føre til mindre plakk dannelse.

Risikofaktorer

Tar visse medisiner kan føre til at tannkjøttet til å svelle. Legemidler som brukes til å behandle kreft, leddgikt og andre forhold som påvirker en persons autoimmune system påvirke pH av spytt i munnen, oppmuntre bakterier å vokse. Antikonvulsive medisiner, antidepressiva og legemidler som brukes til behandling av visse hjertelidelser kan øke risikoen for tannkjøttsykdom også. Når disse stoffene er avviklet, avtar vanligvis hevelse. Røykere og personer som bruker andre tobakksprodukter er også større sannsynlighet for å utvikle tannkjøttsykdommer, som er personer med diabetes som har en større sjanse for å utvikle noen form for infeksjon. Behandling av underliggende medisinske tilstander bør forhindre eller bremse utviklingen av relaterte tannkjøttsykdom.

Advarsel

De samme bakterier ansvarlig for infeksjonen som forårsaker tannkjøttet til å svelle kan reise fra munnen til foring av hjertet ved hjelp av blodet. Hvis en betennelse kjent som endokarditt resultater, kan betingelsen være livstruende. Noen studier tyder også på en sammenheng mellom tannkjøttsykdom og en økt risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag.