Digidexo.com

Kirurgiske instrumenter som brukes i mastektomi

Kirurgiske instrumenter som brukes i mastektomi


En mastektomi er fjerning av brystet, noe som medfører forskjellige kirurgiske instrumenter under prosedyren. Avhengig av hvilken type mastektomi, instrumenter variere fra sak til sak. Det er viktig å sørge for at disse instrumentene er riktig fungerer og viktigst sterile. De grunnleggende instrumenter som brukes i en mastektomi er klassifisert i syv typer.

Dissekere

I den første del av operasjonen, blir snittene laget med dissectors, som enten er skarp eller, og blir brukt til å foreta nøyaktige snitt, den mest kjente eksempel er skalpell. Blunt instrumenter, for eksempel heis eller curette er for det meste brukt til å skrape vev.

Klem

Etter at snittet er gjort, er det omkringliggende huden klemmes med bruk av tang eller klipp. Disse instrumenter er også brukt til å holde ikke bare vev, men også andre instrumenter. I tillegg klemmer stoppe blødere eller blodårer hvis de er skadet ved et uhell under en mastektomi.

Saker

I løpet av fremgangsmåten, vev som muskel- og fett kan dekke området. Saker brukes til å skille de vev for å unngå skade på dem og gi et godt inntrykk av operasjonsområdet. Fra enkelt-til formSaker, dens størrelse og struktur varierer å tjene en hensikt å gi optimal sikt til området.

Kauterisering

I en mastektomi, er en electrocautery maskin som brukes til å fjerne lesjonene og vev som er svært vascularized. Maskinen reduserer risikoen for en mastektomi, tetting av blodårene ved hjelp av høyfrekvente elektriske strømmer for umiddelbart å stanse blødning.

Suge

Oser av blod og andre væsker er uunngåelig i en kirurgisk prosedyre, inkludert en mastektomi. Svamper er absorberbare steril klut for å tørke eller absorberende puss, blod, eller andre væsker under et kirurgisk inngrep. Dessuten er sugemaskin bundet til en beholder hvor tap av fluid kan måles og overvåkes i løpet av prosedyren.

Avløp

Før kirurgisk lukking får et avløp knyttet til området for å fjerne gjenværende væske igjen fra prosedyren. Det gir også medisinsk personell for å overvåke mengden av blødning under den postoperative fasen. Sin drenering bidrar også en lege avgjøre om en infeksjon utvikler eller healing. Fjerning av avløp er forbeholdt det kirurgiske teamet, som vanligvis la den på plass for fem på seks postoperative dager.

Sting, Staples, Needles

Nedleggelse av innsnitt området skjer etter en mastektomi. Nålene, sammen med suturer anvendes for å lukke området på riktig måte. Suturer kan være absorberbare eller ikke-absorberbare. Staples, derimot, brukes ofte i dag for å få fortgang i kirurgi og redusere sjansen for infeksjon på grunn av et åpent sår.