Digidexo.com

Tegn og symptomer på en UTI & nyre infeksjon

Tegn og symptomer på en UTI & nyre infeksjon


Urinveiene, som består av blæren og nyrene, produserer urin og bærer den ut av kroppen. Bakterier kan komme inn i urinveiene, noe som fører til en urinveisinfeksjon (UVI). Blære infeksjoner, den vanligste formen for UTI, er lett behandles. Imidlertid, hvis infeksjonen når nyre, kan det føre til permanent skade.

Årsaker

Bakterier inn i urinveiene gjennom urinrøret, røret som fører urinen fra blæren. Vanligvis bakterier fra tykktarmen, som finnes i avføring, kan de fleste lett bli skjøvet inn i urinrøret under sex. Fordi kvinner har kortere urinrør enn menn, de er mer utsatt for å få UVI.

Symptomer

Hvis du merker at du har trang til å urinere ofte, men kan ikke utvise nok urin, kan du ha en UTI. Dessuten, hvis det brenner når du går på do, og urinen har en dårlig lukt til det, bør du oppsøke lege.

Andre symptomer er smerter i magen og ryggen der nyrene ligger. Hvis du opplever disse symptomene og har også feber, kvalme eller oppkast, bør du oppsøke lege umiddelbart. Du bør også oppsøke lege med en gang hvis du har en nyresykdom, diabetes, nedsatt immunforsvar eller er gravid.

Blod i urinen, feber, kvalme og oppkast er symptomer som din UTI har nådd nyrene. Hvis du har en nyre infeksjon, må du øyeblikkelig legehjelp. Venstre ubehandlet, kan infeksjonen komme inn i blodet og bli dødelig.

Behandling

Legen din vil forskrive antibiotika når en UTI er bekreftet gjennom en urinalysis. Ta full dose for så lenge legen din anbefaler. Ikke slutte å ta antibiotika selv om du føler deg bedre. Det vil også hjelpe å drikke mye væske, som det vil skylle ut infeksjon og skade mindre når du tisser.

For å hindre å få UVI, husk å urinere før og etter sex. Urinere så snart du har å gå. Også drikker tranebærjuice å opprettholde optimal urin helse.

Nyre infeksjoner kan kreve sykehusinnleggelse for å administrere antibiotika intravenøst. Hvis du lider av kroniske nyreinfeksjoner, kan legen anbefale deg til en urin spesialist for å fastslå om en mer alvorlig, underliggende tilstand som forårsaker dine infeksjoner.