Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne ulike typer psykiske lidelser

Hvordan gjenkjenne ulike typer psykiske lidelser


Folk har en økende bevissthet om psykisk sykdom i dag. Med den nye bevisstheten har kommet vanskelige spørsmål. Du kunne ha lagt merke til merkelig oppførsel i en venn eller elsket en og lurte på om de har en psykisk lidelse. Du lurer på hvordan du kan finne ut hva sykdom de har og hvordan du får din kjære den hjelpen de trenger.

Bruksanvisning

Gjenkjenne depresjon

•  Be personen hvordan han føler. Ofte en person rapporter følelsen utrolig trist, håpløs eller verdiløs for mer enn tre uker. Innse skjønt, at hvis noen har opplevd et liv endre hendelse, kan de ha en langvarig tristhet som ikke er klinisk depresjon.

Spørsmål en stor endring av appetitt som ikke kan forklares med diett eller trening. Ofte folk som opplever depresjon har også uvanlige endringer i appetitt.

Lytt nøye når personen diskuterer hennes liv. Hvis hun snakker om ikke sover godt eller ikke kommer til steder hun vant til, spør henne om hun har vært syk i det siste. Hvis hun ikke har, kan hun være deprimert.

Merknad når personen klager over magesmerter eller hodepine som synes å komme på uten grunn. Be ham om å se legen for å utelukke eventuelle fysiske årsaker, for eksempel allergier eller tarmproblemer. Hvis disse problemene allerede er utelukket, kan disse fysiske problemer være forårsaket av depresjon.

Ring 911 umiddelbart hvis personen forsøker selvmord. Hvis hun snakker for mye om døden eller som ønsker å dø, kan du ringe en selvmord hotline eller et sykehus umiddelbart. Suicidale mennesker snakker ofte om å ville dø før de faktisk gjør et forsøk.

Gjenkjenne Post-Traumatic Stress Disorder (PTSD)

Vær støttende hvis du kjenner en kjær har lidd grundig en traumatisk hendelse, for eksempel en naturkatastrofe, krig, eller angrep. Noen ganger kan du merke symptomene umiddelbart eller tre måneder til ett år etter hendelsen.

Lytt til personen snakke. Han kan stadig gjenfortelle hendelsen om og om igjen til alle som vil lytte. Han kan fortelle noen han kan fortsatt høre noen lyder, eller se visse ting, som er kjent som et flashback.

Spør en person hvordan hun sover. Hun vil ofte rapportere mareritt om hendelsen.

Se om personen forsøker å unngå visse steder, aktiviteter eller personer som er knyttet til traumer. Mange ganger vil han ikke ønsker noen form for påminnelser om hendelsen hvis han lider av PTSD.

Sjekk hvordan personen føler. Hun kan ha en depresjon etter hendelsen, spesielt hvis det var livsforvandlende. Hun kan også oppleve uvanlig irritabilitet eller sinneutbrudd som synes å komme ut av ingensteds.

Bekymre deg for en endring av vaner. Akkurat som i depresjon, kan han ha mistet interessen for aktiviteter eller kjære.

Watch for en overdrevet skremmeeffekt eller hyperviligance. Personer som lider av PTSD ofte skremme lett, spesielt hvis de er re-opplever hendelsen gjennom et flashback.

Gjenkjenne bi-polar maniske episoder

Legg merke til noen overdreven lykke, hopefulness og spenning som plutselig dukker opp. Hvis en person har bipolar lidelse, kan hennes humør endre til sint og fiendtlig raskt og deretter tilbake igjen. Vanligvis er den ekstreme lykke ikke er utløst av en hvilken som helst hendelse eller aktivitet.

Observer personens atferd og tale mønstre. Rastløshet er spesielt vanlig. Samtale med den personen kan være vanskelig på grunn av sin raske, noen ganger usammenhengende tale og manglende evne til å konsentrere seg.

Spørsmål om hvorvidt hun har sovet i det hele tatt. En person som lider av mani har vanligvis mer energi og ikke ønsker å sove mye. Hun kommer ofte opp med ambisiøse og noen ganger upraktisk mål eller prosjekter når hun hopper søvn.

Spør hvorfor han plutselig sluttet i jobben, drakk seg full på en skole natt eller gjorde en annen impulsive ting. En persons dom er vanligvis svekket i løpet av maniske episoder.

Se for sterk økning i kredittkortavregningen eller manglende penger. Hun kan gå på dyre handlehumør eller starte gambling uten å tenke på konsekvensene.

Lytt nøye til hva personen sier. Noen ganger kan han oppleve en hallusinasjon eller vrangforestilling. Han kan fortelle deg noe er i rommet som er helt klart ikke, eller han kan hevde å ha noen supermakt.

Gjenkjenne Bi-Polar depressive episoder

Vær oppmerksom på en plutselig endring av humør. Personen kan gå fra å være overmåte fornøyd med å følelsen utrolig trist og håpløst.

Oppdag personen som sover hele dagen, mens i løpet av en manisk scenen personen ikke ønsker å sove. Han kan også klage om å være sliten, men ute av stand til å sove.

Spørre om prosjektene hun diskutert gjør før. Hvis hun viser liten eller ingen interesse, kan hun være lider av en depressiv bout.

Hør hva han sier. Han kan si at han ønsker å dø eller kan snakke om å begå selvmord. Ta hans ord på alvor og ringe etter hjelp umiddelbart.

Gjenkjenne Schizofreni

Note bisarre ideer som han deler med deg. Han kan tro at han er Gud, at folk kan overhøre hans tanker, eller at han har overnaturlige krefter.

Innse at hun kan høre stemmer eller se ting som ikke er der. Ett symptom på schizofreni er auditive og visuelle hallusinasjoner. Likeledes kan hun ikke være i stand til å forstå hverdagslige lyder og.

Diskuter ideer og aktiviteter med personen for å se om hans resonnement er logisk. Når du diskutere ting med noen som lider av schizofreni, kan hans svar gir ingen mening. Sitt forfatterskap kan vise en tilsvarende mangel på logikk.

Legg merke til repetisjon i bevegelse eller gester, som å gå i sirkler, noe som kan være et tegn på dette mental sykdom.

Se om hun viser en mangel på følelser eller viser upassende følelser i løpet av en situasjon, slik som ler i stedet for å gråte. Hun kan være sint i stedet for glad om en god markedsføring.

Tips og advarsler

 • Barn reagerer forskjellig enn voksne. De kan re-vedta hendelsene i løpet av spilletid eller har mareritt som er skremmende, men uten gjenkjennelig innhold.
 • Humørsvingninger mellom mani og depresjon kan være gradvis eller plutselig.
 • Husk det er mange forskjellige typer psykiske lidelser. Dette er noen grunnleggende oversikter over flere forhold.
 • For at det skal være en psykisk lidelse, symptomene må fortsette over tid. Folk uten psykiske lidelser kan av og til oppleve enkelte symptomer på en psykisk lidelse i løpet av stressende tider.
 • Tanker om selvmord bør aldri bli ignorert. Søke øyeblikkelig hjelp.
 • Bare noen av disse symptomene kan være til stede.
 • Symptomer på PTSD ofte etterligner depresjon.
 • Noen tanker eller forsøk på selvmord er alvorlig. Søke øyeblikkelig hjelp.
 • Denne fasen av bipolare lidelser er lik depresjon. Ofte, mennesker med lidelse beskrive det som å være den laveste av depresjoner.
 • En grunnleggende forståelse av symptomer betyr ikke ta plassen til faglige råd, diagnoser eller omsorg.
 • Enhver voldelig eller suicidal atferd bør behandles umiddelbart.
 • Mange sykdommer har lignende eller overlappende symptomer. En enkelt symptom er ikke en indikasjon på noen bestemt psykisk sykdom.