Digidexo.com

Range of Motion Øvelser for Finger

Finger skader eller medisinske tilstander som leddgikt kan redusere omfanget av bevegelse i fingrene. Smerte, stivhet og begrenset bevegelse ikke bare hindre deg fra å delta i normale daglige aktiviteter, men kan også føre til atrophied muskler. Sammen med ergoterapeut eller på råd fra legen din, utfører spekter av bevegelsesøvelser for fingeren for å opprettholde mobilitet.

Fleksjon og ekstensjon

Plasser en hånd på et bord eller i fanget eller på et bord. Utføre disse øvelsene med hver finger, eller bare den berørte finger, avhengig av hva du føler er nødvendig. Gjør denne øvelsen fem ganger og deretter gjenta med den andre hånden hvis ønskelig.

Med baksiden av hånden hviler på en overflate, helt ut og deretter krølle i fingeren mot håndflaten. Gjør disse øvelsene sakte og jevnt.

Tommel Øvelse: Abduction

Hvil påvirket hånd på en bordplate eller på fanget, håndflaten vendt mot deg. Ved hjelp av den andre hånden, forsiktig og sakte sprer du tommelen og pekefingeren fra hverandre, ved hjelp av tommelen og pekefingeren på den andre hånden til å skille ut og strekke musklene i "V" skapt mellom tommelen og pekefingeren. Dette kalles en bortføring øvelse. Gjør dette fem ganger.

Tommel og finger Øvelse: Motstanden

Plasser hånden på fanget eller på en bordplate, håndflaten vendt oppover. Forsiktig tak tommelen med god hånd og veilede tommelen over håndflaten før du kan røre det til tuppen av lillefingeren. Hvis du må, dra pekefingeren litt innover for å imøtekomme strekningen før tommelen er sterk nok til å gjøre dette på egen hånd. Du kan gjenta denne fingertupp-rørende prosess med alle fingrene på den ene hånden fra tommelen til ringfingeren. Utføre denne øvelsen fem ganger og deretter gjenta med den andre hånden.