Digidexo.com

Hvilke funksjoner av Glucometer?

Hvilke funksjoner av Glucometer?


En glukosemåler eller glukose meter overvåker blodsukkeret av diabetikere. Blodsukkermålere kan vise blodsukkernivået med bare en dråpe blod. Resultatene er klare i løpet av fem sekunder. Diabetikere som regel teste sine blodsukkernivået én til fire ganger om dagen, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen sin. Overvåking blodsukkernivået kan hjelpe diabetikere stabilisere blodsukkeret. Analysere målinger hjelper diabetikere oppdage hva som forårsaker sukkeret å stige eller falle.

Beskrivelse

Den glukosemåler består av en lansett enhet, lansetter, en meter og måler strimler. Lansetten enheten brukes til å stikke fingeren eller armen for å tegne en dråpe blod. Lansetter er de små nåler som benyttes i lansetten enheten. Meter strimler er plassert i måleren. De fungerer som en veke fordi de trekker i blodet, slik at måleren kan lese blodsukkeret. Readings finnes i fem sekunder, slik at diabetikere å ha sanntidsinformasjon om deres blodsukkernivået.

Time Frame

Avhengig av alvorlighetsgraden av diabetiker, helse tilbydere bestemme hvor ofte diabetikere trenger å måle blodsukkernivået. Type 1 diabetikere er avhengig av insulin, slik at deres blod sukker nivåer kan oppleve nedturer eller oppturer raskt. De vanligvis overvåke sine blodsukkernivået tre til fire ganger per dag. Type 2 diabetikere, som ikke er avhengig av insulin eller muntlig medisiner, kan bare måle blodsukkeret en gang per dag eller et par ganger i uken for å sikre at blodsukkeret bor innenfor normalområdet.

Ranges

Normale blod sukker nivåer for en diabetiker er litt bredere enn rekkevidden for en ikke-diabetiker fordi diabetikere sukkernivået kan svinge høyt eller lavt lett. Et normalt område for en diabetiker er 70-120 milligram per desiliter eller mg / dl. Normalområdet for en ikke-diabetiker er 70 til 100. I løpet av to timer med å spise, kan blodsukkeret stige til 140 mg / dL eller mer. Dette er normalt med mindre blodsukkernivået ikke slippe inn et par timer. Sykdommer kan føre til at blodsukkeret til å pigge. Leger anbefaler at diabetikere overvåke sine blodsukkernivået hver to til fire timer når syk.

Funksjon

Overvåking blodsukkeret hjelper diabetikere analysere hvorfor blodsukkeret pigg eller slipp og hvilken tid på døgnet endringene er mer tilbøyelige til å skje. Hvis blodsukkeret synker i løpet av natten, kan diabetikere spise en matbit før sengetid. Hvis nivåer slipp etter trening, kan diabetikere spise karbohydrater før eller etter øve seg. Dersom visse matvarer føre til at blodsukkeret til å pigge, og det går ikke tilbake til normalen innen noen få timer, kan diabetikere vil fjerne at mat fra kostholdet eller begrense inntaket av mat. Overvåking av blodsukkernivået hjelper til å stabilisere den diabetiske blodsukkeret, som i sin tur gjør det mulig for den diabetiske til å ha en friskere livsstil.

Betraktninger

Når du først begynner å bruke en glukosemåler, holde oversikt over dine målinger. Du kan gjøre dette med heftet som følger med apparatet eller holde orden ved å skrive det inn i apparatet minne. Leger anbefaler at du tar dine målinger på ulike tider av dagen, før du spiser og etter å ha spist. En rekke målinger vil hjelpe deg å finne ut hva som gjør sukker stigning eller fall. Vask alltid hendene før du bruker glukosemåler. Sterilisere området du stikke med en spritserviett. Endre lansetter ofte. Din instruksjoner fortelle deg å endre lansetten etter hver bruk, men du kan endre den etter hvert tre eller fire bruksområder.