Digidexo.com

Genetisk testing for diabetes hos barn

Diabetes er en av de mest utbredte kroniske sykdommer blant barn og unge, ifølge Center for Disease Control og Prevention (CDC). De to typene som påvirker den aldersgruppen --- type 1 og type 2 --- begge bære en arvelig predisposisjon for sykdommen. Forskere har gjort fremskritt i sin genetisk forskning, banet vei til en mer effektiv og nøyaktig genetisk testing.

Type 1

Type 1 diabetes er en autoimmun sykdom der blodsukkeret i blodet forbli høy fordi bukspyttkjertelen ikke er i stand til å produsere insulin. Type 1 er den vanligste formen for diabetes hos barn og unge.

Genetisk Link

The American Diabetes Association (ADA) sier at oddsen for å utvikle type 1 diabetes er omtrent én av fire til en i 10 når begge foreldrene har type 1. Men en forelder kan ha genet --- og sende det sammen til sin barn- --without stadig utvikle sykdommen selv. Så selv uten en åpenbar familiehistorie, kan det være en sterk genetisk risiko.

National Institutes of Health i heftet, The Genetic Landscape of Diabetes, sier at rundt 18 ulike regioner av genomet --- noen inneholder flere gener --- har vært knyttet til utvikling av type 1 diabetes.

Genetisk testing

ADA sier at forskning på genetikk av type 1 diabetes så langt har vist at sykdommen ikke er arvelig i en tydelig dominant eller recessiv måte. Heller ikke er en genetisk risiko nok til å forårsake Type 1 diabetes hos et barn; det må også være en ekstern trigger, som ADA identifiserer som eventuelt kaldt vær, diett eller en infeksjon. For disse grunner, ADA anbefaler screening barn for diabetes risiko bare hvis barnet har en forelder eller søsken med type 1 og har til hensikt å legge inn et diabetes forebygging studie som krever genetisk testing informasjon.

Type 2 Diabetes

Med type 2-diabetes, er det en mangel på insulin eller cellene i kroppen ikke reagerer skikkelig på insulin. British Medical Journal (BMJ) rapporterer at type 2-diabetes er en ledende årsak til sykelighet og dødelighet i den utviklede verden.

Genetisk Link

Fedme og arvelig er de viktigste prediktor for type 2 diabetes. Ifølge ADA, når begge foreldrene har type 2, har barnet en 50 prosent sjanse for å utvikle sykdommen.

I 2006 oppdaget forskere fra flere internasjonale institusjoner fem områder innen genetisk kart som indikerer en risiko for å utvikle sykdommen. Tre år senere, den 28. september 2009 rapporterte UPI at forskere fra Canada, Frankrike, Storbritannia og Danmark hadde plassert et nytt gen som forårsaker resistens mot insulin; det er det første genet er kjent for å påvirke hvordan insulin virker, ikke hvordan den blir produsert.

Genetisk testing

I 2007 kunngjorde det islandske bioteknologiselskapet Decode Genetics det hadde utviklet en genetisk test for type 2 diabetes. Påfølgende lederartikler fra BMJ, Wired Magazine og Public Library of Science konkluderte testen er bare effektivt for en liten andel av de som er i faresonen for sykdom, og dermed ikke anbefale den.

BMJ oppsummert sin lederartikkel ved å si "forskere og media er ansvarlige for nøyaktig og nøye tolke konsekvensene av studier av genetiske assosiasjoner til fordel for allmennheten. Raising urealistiske forventninger --- selv utilsiktet --- kunne avlede oppmerksomheten fra hva som kan gjøres ved å bruke det vi allerede vet for å hindre diabetes og dens komplikasjoner. "