Digidexo.com

Tegn på depresjon hos menn

Ifølge National Institute of Mental Health, mer enn 6 millioner mennesker lider av depresjon i USA hvert år, men de viser det på andre måter enn kvinner. Tenker på depresjon som et problem for kvinner er farlig og feil. Hvis du er en mann som bruker ulovlige stoffer, setter deg selv i farlige situasjoner eller blir sint på regelmessig basis, kan du være lider av depresjon.

Resistance

En av grunnene til at flere kvinner blir behandlet for depresjon enn menn, er at kvinner er mer sannsynlig å nå ut for profesjonell hjelp. Noen menn som er deprimerte kan nekte sine symptomer og lyve for venner og familiemedlemmer som ber om det. Dette er en grunn til at depresjon hos menn ofte ikke blir diagnostisert, eller er feildiagnostisert. Hvis en mann er bekymret for hans ego, og vil ikke fortelle noen at han føler seg trist, ensom, sint og frustrert mesteparten av tiden, kan han gå ubehandlet i lang tid.

Rusmiddelbruk

Ifølge Mayo Clinic, menn er mer sannsynlig enn kvinner til å bruke stoff for å håndtere sin depresjon. For eksempel kan en mann drikke 12 øl om dagen til å glemme sine problemer i stedet for å søke behandling fra en mental helse profesjonell. Hvis du kjenner en mann som misbruker stoffer, kan han være klinisk deprimert og trenger behandling.

Menn som er deprimert også sette seg selv i farlige situasjoner når de har brukt stoffer. De kan kjøre beruset, komme inn bar kamper eller har ubeskyttet sex med fremmede. Dette fører til følelser av skyld og selv-hat og fremmer depresjon.

Anger

I de fleste situasjoner, kvinner uttrykke sin depresjon med ekstrem tristhet og følelsen av verdiløshet. Menn har de samme følelser av verdiløshet når deprimert, men kan uttrykke dem gjennom sinne. En mann som kommer i argumentene med sine kjære, stadig mister besinnelsen og får inn håndgemeng kan være deprimert.

Hvis du føler deg frustrert, sint og irritabel på regelmessig basis, er du sannsynligvis deprimert. Du trenger ikke å være trist og gråter hver dag for å få en diagnose av depresjon.

Selvmord

Selv om kvinner er mer sannsynlig å forsøke selvmord, menn er mer sannsynlig å være vellykket. Menn er mindre tilbøyelige til å søke hjelp når du har tanker om selvmord, og de bruker metoder som vil resultere i død i en kortere tidsperiode. For eksempel, menn er mer sannsynlig å skyte seg selv og kvinner er mer sannsynlig å ta piller. I dette tilfellet, at kvinner har mer tid til å bli funnet, og mer tid til å ringe 911 for å få hjelp.

Hvis du har tanker om selvmord, bør du ringe 911 og gå til din lokale legevakten. Hvis noen du kjenner er å ha tanker om selvmord, bør du ringe 911 og be om at personen bli tatt til psykiatrisk legevakt.

Behandling

Når en mann lider av depresjon, han trenger profesjonell behandling akkurat som en kvinne. Imidlertid kan behandlingen være annerledes. Terapeuten kan tyde på at mannen lage en liste over fornuftige mål og gjøre tiltak for å nå dem, deltar i fysiske aktiviteter som sport eller kjører, og finne ut sunne metoder for mestring. For eksempel, hvis en mann bruker stoffer for å maskere sin depresjon, vil terapeuten hjelpe ham å finne andre måter å håndtere de depressive symptomene.