Digidexo.com

Tegn og symptomer på streptokokk B hos spedbarn

Strep B, også kjent som Gruppe B streptokokker, er en bakterie som kan vokse i blæren, tarm eller kjønnsorganer av noen voksne. De fleste friske voksne som har denne bakterien viser ingen symptomer, men hvis et spedbarn kjøper denne bakterien, vil hun utvikle strep B-sykdom. Et spedbarn kan komme i direkte kontakt med bakteriene i livmoren eller som hun kommer gjennom fødselskanalen under levering.

Tidlig innsettende symptomer

Symptomer på tidlig-utbruddet strep B-sykdom vanligvis vises innen 12 timer etter fødselen, men kan dukke opp så sent som en uke etter fødselen. Tegn på at en baby har strep B-sykdom inkluderer feber, problemer med fôring og apati. Et spedbarn med en tidlig debut strep B infeksjon kan utvikle sepsis, lungebetennelse eller hjernehinnebetennelse. Disse komplikasjonene kan være livstruende. Tidlig-utbruddet strep B sykdommen er mer alvorlig enn sent innsett strep B-sykdom.

Sent oppstått Symptomer

Spedbarn med sent oppstått strep B-sykdom kan utvise symptomer som feber, problemer med fôring, apati og beslag, alt fra en uke til tre måneder etter levering. Han kan også vise tegn på en øvre luftveisinfeksjon som kan omfatte tett nese og hoste. Hjernehinnebetennelse er en komplikasjon assosiert med sent oppstått strep B-sykdom.

Sepsis

Sepsis, også kjent som "bakteriemi," er en infeksjon av blod, og er en alvorlig komplikasjon av strep B-sykdom. Et spedbarn med sepsis kan ha feber eller en lav og ustabil temperatur, uregelmessig hjerterytme og uregelmessig pust. Huden hennes kan være kald, klam og blek, og hun kan virke irritabel, sløv og floppy. Hun kan spise dårlig eller erfaring oppkast og diaré.

Symptomer på hjernehinnebetennelse

Meningitt, en infeksjon av slimhinnen og væske i hjernen, er en komplikasjon av både i tidlig og sen-utbruddet strep B-sykdom. Et spedbarn med hjernehinnebetennelse kan være irritabel og apatisk. Hun kan gråte utrøstelig og har en høy-pitched skrik. Hun kan ha feber eller lav kroppstemperatur, kan ha en stiv kropp, og hennes soft spot eller fontanels kan synes å bule. Ubehandlet hjernehinnebetennelse kan føre til hjerneskade eller død.

Pnuemonia Symptomer

Lungebetennelse, en komplikasjon av tidlig-utbruddet strep B-sykdom, er en infeksjon i lungene som forårsaker betennelse. Symptomer som hjertebank, tretthet, rastløshet, irritabilitet, feber, hoste, rask pust og problemer med å puste kan observeres i et spedbarn med lungebetennelse. Et spedbarn som har problemer med å puste vil ha blusset nesebor og et synkende brystet som han puster. Et spedbarn med lungebetennelse kan også ha oppkast og diaré.

Diagnose og behandling

Leger vil merke spedbarnets symptomer og gjøre blodprøver for å avgjøre om et spedbarn har strep B-sykdom. De kan også gjøre en Spinal Tap og teste spinalvæske for tegn på bakterier. Hvis et spedbarn har strep B-sykdom, vil hun bli behandlet med intravenøs antibiotika. Meningitt, lungebetennelse og vil sepsis forårsaket av strep B bakterier også behandles med antibiotika.

Forebygging

Kvinner som venter blir rutinemessig testet for strep B bakterier når de er mellom 35 og 37 uker gravid. En mor som har testet positivt for strep B vil bli behandlet med IV antibiotika mens hun er i arbeid for å hindre henne spedbarn fra å få strep B-sykdom. Mødre som går inn i arbeid før 37 uker, hvis fosterblærer har sprukket for flere de 18 timer før levering, som har hatt en tidligere spedbarn med strep B-sykdom eller som har en feber over 100 grader C i løpet av arbeidskraft er også gitt IV antibiotika som et forebyggende tiltak.