Digidexo.com

Hva gjør en forhøyet antall hvite blodlegemer Angi?

Forhøyede WBC-telling, medisinsk kjent som leukocytose, indikerer en økning i sykdoms hvite blodceller (leukocytter) som sirkulerer i blodstrømmen, som kan oppstå av en rekke årsaker.

Betydning

En telling av mer enn 10.500 leukocytter per mikroliter blod er vanligvis betraktet som en høy hvite blodceller hos voksne.

Funksjon

En forhøyet antall hvite blodceller indikerer vanligvis en infeksjon i legemet, et stoff reaksjon, en benmargs sykdom eller en immunsystemsykdom.

Spesifikke årsaker

Noen mulige årsaker til en forhøyet antall hvite blodlegemer inkluderer leukemi, allergisk reaksjon, legemidler (for eksempel kortikosteroider og adrenalin), meslinger, myelofibrose, infeksjoner, røyking, revmatoid artritt, alvorlig følelsesmessig eller fysisk stress, vevsskade, tuberkulose og kikhoste.

Identifikasjon

Det er fem hovedtyper av hvite blodceller, hver med en annen sykdom-kampene aktivitet. Å vite hvilken type er forhøyet med på å bestemme den underliggende årsaken.

Betraktninger

Det er best å snakke med legen din dersom tester indikerer et høyt antall hvite blodlegemer. Den spesifikke type celle som er hevet og resultater fra andre tester kan tyde på det underliggende problemet, eller ytterligere tester kan være nødvendig.