Digidexo.com

Stoffskifte og overgangsalder

Vektøkning følger ofte overgangsalder. Metabolisme bremser typisk ned som folk blir eldre, og hormonelle endringer som skjer i løpet av denne tiden sammensatte problemet. Selv om dette kan gjøre vekttap mer utfordrende, er det mulig med disiplin og en forpliktelse til sunnere livsstilsvalg.

Unngå Crash Slanking

Mens det kan virke som en god idé å drastisk kutte kalorier for å gå ned i vekt, krasje dietter tregere metabolisme og ber kroppen å holde på fett. Sultne selv vil bare forverre problemet.

Redusere kaloriinntak

Redusere kalorier er et must. På dette stadiet i livet, trenger du ca 200 færre kalorier enn du gjorde i 40-årene for å opprettholde energi, ifølge Mayo Clinic

Fysisk aktivitet

Hold deg aktiv. Overgangsalder fører til at kroppen til å danne mer fett enn muskler. Styrketrening for å bygge muskelmasse er spesielt viktig for kvinner i overgangsalderen, som muskler forbrenner mer kalorier. Få minst 30 minutter med aerobic aktivitet er viktig også.

Fat Intake

Begrense fettinntak er viktig siden kroppen din er tilbøyelig til å lagre mer av det nå. Hold fett kalorier ved 20 til 35 prosent av ditt daglige inntak. Målet for sunt fett som fisk, nøtter, frø og olivenolje.

Viktigheten av vekt vedlikehold

Redusert metabolisme betyr at du vil opp i vekt mye lettere enn før. Forplikte seg til sunne valg for å holde vekten under kontroll, ettersom overgangsalderen kan øke risikoen for hjerteproblemer. Overvekt og en fettrik diett vil sammensatte disse risikoene.