Digidexo.com

Urter for overgangsalder

Urter for overgangsalder


Hvis du er en av de (få) heldige kvinner, kan du skyve rett gjennom overgangsalder med nære et symptom. Men hvis du er i den andre leiren, og lider av hetetokter, nattesvette, ømme bryster og irritabilitet, kan noen urter redusere symptomene.

LH og FSH Gone Wild

Ifølge Mothernature.com (se "Referanser" nedenfor), de skyldige som wreak all kaos i overgangsalder inkluderer luteiniserende hormon (LH), som er et hypofysehormon, og follikkelstimulerende hormon (FSH). De får over-opphisset som de forsøker å kompensere for avtagende nivåer av østrogen og progesteron. FSH nivåer, for eksempel, kan nå 20 ganger sin opprinnelige nivåer i overgangsalderen. I et forsøk på å få ting tilbake på sporet, mange kvinner tar urter, inkludert bukkehornkløver, humle, don quai, lakris, klaseormedrue, Vitex og ginseng. Mothernature.com sier at disse har vist seg nyttig i lindre hetetokter alvorlighetsgrad og varighet. Etter å ha tatt en klaseormedrue forberedelse (f.eks Cimicifuga-Pentakran) i to måneder, rapporterte kvinner som tar preparatet at de hadde færre hetetokter og deres luteneizing hormonnivået var lavere, ifølge Mothernature.com.

Lakris påvirker både østrogen og progesteron nivåer og har østrogene egenskaper. Klaseormedrue har vært brukt siden minst kolonitiden for å behandle menstruasjonssmerter og overgangsalder, ifølge Holisticonline.com (se "Referanser"). Kroppen bruker klaseormedrue å produsere hormoner i konkrete beløpet som kroppen trenger. Don quai, en kinesisk urt, velig hjelpemidler i østrogen. Den inneholder vitamin E og jern, og har blitt kalt "kvinnelige tonic."

Styrking Østrogen

Britisk lege Gisela Wilcox, MD, og ​​hennes team av medarbeidere gjennomført en studie på kvinner som ble gitt linfrø, soyamel og røde kløver spirer daglig i to uker. De rapporterte at kvinnene opplevde en økning i østrogennivået. De østrogennivåer oppholdt seg jevnt så lenge kvinnene fortsatte å spise spesiell diett; når de stanset, østrogennivået falt tilbake på nivåene før du spiser den beriket kosten.

Andre urter som har vist seg gunstig i håndteringen av hormonell ubalanse i overgangsalderen, ifølge Mothernature.com, inkluderer alfalfa frø og spirer, som produserer et lignende resultat til en beskrevet av Wilcox og hennes team.

Andre alternativer

Menopausale kvinner har funnet lindring fra menopause symptomer ved å ta ginseng, noe som øker kognitiv funksjon (farvel tåkete hjernen), energi og reduserer hyppigheten av hetetokter. Humle har østrogene egenskaper som rolige kvinner og som hjelper reetablere premenopausale nivåer av østrogen.

Oppnå balanse

Holisticonline.com bemerker at andre urter kan bidra til dempe hormon opptøyer, inkludert Chasteberry, ginkgo biloba, velsignet tistel, burdock rot, damiana, fo-ti, Suma, squaw vintreet, anis frø, røde bringebær blad, sarsparilla og falske unicorn root.

Matvarer som har en positiv effekt på kvinner i overgangsalderen og deres hormonbalansen inkluderer dill, timian og løk, som reduserer østrogenproduksjonen - dette er bra hvis du har for mye østrogen (østrogen dominans). Eller prøv anis te, salvie og hvitløk te, og alfalfa, som fremmer østrogenproduksjonen.

Beroligende Your System

Spise noen type tang eller tare hver dag vil angivelig redusere overgangsplager. Og havre vil gi næring og balansere hormonsystemet.