Digidexo.com

Lymfatisk Massasje Terapeut Trening

Lymfatisk Massasje Terapeut Trening


Lymfatisk massasje bruker langsomme og milde slag for å bistå bevegelse av lymfe. Lymfatisk massasje kommer i to hovedtyper: manuell lymfedrenasje (MLD) og lymfedrenasje terapi (LDT). Lymfatisk massasje terapeut opplæring er tilgjengelig gjennom Dr. Vodder skole International for MLD og Upledger Institute eller Chikily Health Institute for LDT. Plus, mange massasje skoler innlemme noen lymfatisk massasje trening i sine læreplaner eller tilby etterutdanningskurs i lymfatisk massasje.

Om Lymfatisk Massasje

I lymfatisk massasje trening, massasje terapeuter (og annet helsepersonell) lære å bruke hendene på en meget skånsom og anatomisk bestemt måte for å bistå flytende bevegelse i bindevevet (interstitiell væske) og bevegelsen av lymfe. Fordelen med å stimulere denne bevegelse av væsken er å bidra til å avlaste fluid akkumulering (svelling) i kroppen.

Fordeler

Lymfatisk massasje er ofte brukt for lymfødem, nedsatt blodstrømmen gjennom venene, sår, hudsykdommer, problemer med blodsirkulasjonen, slitasjeskader, forstuinger, stammer, idrettsskader, brannskader, og før og etter plastisk kirurgi. Lymfatisk massasje kan også øke immunsystem ved å forbedre lymfatisk flyt, som flytter patogener raskere til lymfeknutene hvor de kan fjernes fra kroppen.

Manuell lymfedrenasje

Dansk lege Hans Vodder utviklet den opprinnelige MLD teknikk, underviste ved Dr. Vodder skole International. Vodder trening er i 40-timers segmenter som spenner fra grunnleggende opplæring i videregående kurs. For å være Vodder-sertifiserte terapeuter, må studentene fullføre 160 timer med opplæring og bestå en sertifisering eksamen.

Lymfedrenasje

Bruno Chikly, MD, DO, utviklet den type lymfatisk massasje kjent som LDT basert på arbeidet til Vodder. I henhold til Upledger Institute, selv om MLD og LDT er like, bringer LDT et annet nivå av spesifisitet og effektivitet i prosessen. Også, Dr. Chikly den første kjente utøveren å identifisere og å lære hvordan man skal føle den spesifikke rytme, kvalitet, retningen og dybden av lymfestrømmen manuelt. Den Chikily Health Institute tilbyr to nivåer av sertifisering i MLD. Nivået en sertifisering er 140 timer med trening, og nivå 2-sertifisering er en ytterligere 170 timer med trening.

Expert Insight

Ifølge Dr. Vodder skole International, riktig anvendt lymfatisk massasje har en dyp, men subtil effekt på kroppen. For å oppnå dette resultatet, har en terapeut for å være riktig trent, fullt fokusert og oppmerksomme på presisjonen i teknikk og til behovene til pasienten.